От х:

Днес в x:

23 000 свободни работни места чакат в Бюрата по труда

Около 80% от регистрираните безработни у нас си намират работа в частни предприятия чрез посредническата дейност на Бюрата по труда, съобщи пред БНР министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

По думите й в момента има над 23 000 свободни работни места в цялата страна.

"За първи път от 11 години се отчита спад на безработицата", коментира министър Русинова при откриването на обновеното Бюро по труда в столичния квартал "Люлин 10". "Регистрираната безработица, която се отчита от агенцията по заетостта е 7,8% при средно европейска 8,2 - като тази тенденция е много показателна, че наистина има икономическа активност. Ето вече два месеца - септември и октомври, независимо от това, че е приключил сезонът и в селското стопанство, и в туристическия сектор, имаме постоянен спад на безработицата", каза Русинова.

Тя припомни, че на всеки безработен човек, който си намери работа на разстояние над 50 километра от селището, в което живее, през първата една година държавата ще отпуска по двеста лева на месец за разходите за квартира, интернет и такси за детска градина.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини