От х:

Днес в x:

Хасково разпънат между рока и чалгата

Хасково е разпънат между чалгата и рока. Това показват резултатите от анкетата на Haskovo.net „Може ли Хасково да стане рок столица на България след Октомвриада?“.

40.1 процента или 150 от гласувалите към момента 374 читатели са предпочели отговора „Да, стига организаторите да не се откажат след първата година“.

Почти толкова – 37.7 процента или 141 гласували обаче са на мнение, че това не може да стане, защото Хасково е Мека на чалгата.

22.2 процента или 83 читатели са предпазливи оптимисти и са посочили отговора „Може, но трябва по-добра организация“. Ако причислим техния брой към оптимистичните отговори, все пак почитателите на рока надделяват, поне сред аудиторията на Haskovo.net.

Анкетата бе споделена и във Фейсбук, където също се развихря оживена дискусия. Там също преобладават оптимистичните коментари, има и доста препоръки към организаторите от общината. Според едно от явно компетентните мнения критична е втората година, а от третата вече се превръща в традиция. В социалната мрежа се лансира и идеята за създаване на рок клуб в Хасково.  

Мненията и препоръките явно се четат от общината, анкетата е споделена във Фейсбук от заместник-кмета Милена Трендафилова, която също се включва активно в дискусията.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    ИК
    И кво
    2 -1
    10:25, 26 окт 2016
    Големи изводи големи тълкования...
  • 2
    Чо
    Чобанин
    7 -1
    10:33, 26 окт 2016
    Меката на чалгата е град София там чалгата и циганската музика са издигнати на пиедестал. В най-скъпите, елитни и най-посещавани клубове се слуша само чалга, а също циганска музика и кючеци, хвърлят се салфетки, барабанчета, ц***** с тромпети свирят на ушенце на т.нар. ни хайлайф.
    Хасково след ядрената зима на Иванов не може да бъде Мека на нищо, нито на рока, нито на чалгата, нито на нищо, няма човешки потенциал.
    • Ha
      Haskovo
      4 0
      13:06, 26 окт 2016
      "Ядрена зима"- най-доброто определение за ерата на Иванов, което съм чела :)
  • 3
    Ед
    един човек
    1 -1
    10:34, 26 окт 2016
    ами вие какво искате - естествено е да имат различни предпочитания хората или искате да има единен строй и тивки вместо мозъци?
  • 4
    Го
    Голяма анкета
    2 -2
    12:16, 26 окт 2016
    Сами не можете да си коментирате анкетата!На практика 2/3 са "ЗА".Кой бил предпазлив,кой не няма значение!И защо трябва да се търси под вола теле?Защо противопоставяте рок и попфолк?Тъпо е!Едното не пречи на другото.Всеки влак си има пътници!Пък който обича попфолк,да си направи фест.Какъв е проблема?Това е все едно Ешкенази да го грабнат всички симфонични музиканти дето се е здрависал с рок звезда?!
    • Ha
      Haskovo
      3 0
      13:11, 26 окт 2016
      До "Голяма анкета" За първото си прав- всеки стил си има фенове. Не можеш да закараш рокаджия на поп-фолк концерт и обратно :) За второто обаче- примерът с Ешкенази си в тотална грешка. Много рокаджии и метъли слушат симфонична музика, затова има и жанрове като симфоничен метъл, опера метъл, рок опери и т.н. , да не те просвещавам повече.:) Също така много симфоници слушат рок .
    • ЕД
      Е да де
      0 0
      16:37, 26 окт 2016
      Нали и аз това казвам!Че противопоставянето е глупаво!Всеки си слуша каквото иска,без да го натрапва на другите.Пък и да не се правим на фанатици-това с Ешкенази е само пример.
Последни новини