От х:

Днес в x:

Швейцария ще ни оборудва доброволни противопожарни команди

Швейцария ще помага на България за създаването и оборудване на доброволни противопожарни команди.

Дарение от Швейцария на оборудване и материали за нуждите на общините за гражданска защита, както и за Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" /ГДПОГЗ/ бе договорено по време на посещението на председателя на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България и кмет на община Велико Търново Даниел Панов.

Това съобщиха от Сдружението, цитирано от БТА. В работното посещение е участвал и главен комисар Николай Николов, директор на ГДПОГЗ към МВР.

Визитата е стъпка в задълбочаване на сътрудничеството между България и Швейцария в областта на противопожарното дело чрез създаване на партньорства между отделни общини, е заявил Даниел Панов, цитиран в съобщението.

Той пояснява, че сътрудничеството ще се реализира чрез обмяна на добри практики и обучение на кадри във връзка със създаването в България на доброволни противопожарни команди. 

В рамките на посещението е проведена среща с Бено Бюлман, директор на Федералната служба по защита на населението на Швейцария, към Министерството на отбраната, защита на населението и спорта. 

Коментари в сайта

Последни новини