От х:

Днес в x:

Дават Георги Манолов на прокурор. С еврейски sms жилят и в Хасково. Преглед на печата

Дават кмета на Свиленград Георги Манолов на прокурор, съобщава на първа страница днес "Хасковска Марица". Общинският съветник от ДСБ Трифон Тодоров е сезирал обвинението за сключен без конкурс договор за ремонт на две школа с фирма "НИЛ – Никола Динков". Реконструкцията на двете училища била на обща стойност 449 хиляди лева. Пред вестника Георги Манолов отказва коментар, но казва, че в четвъртък ще даде специална пресконференция по темата.
По закона за обществените поръчки договори без конкурс могат да се сключват само за суми до 15 000 лв.

Хасковски турчин – мозъкът на разбитата в Испания банда, пише в друго заглавие на първа страница изданието. 35-годишният Дейлан Г. бил в основата на групата за фалшифициране на банкови карти, арестувана в Испания. Вестникът анонсира интервю с майката на Дейлан в следващ брой.

Бодигардове гонят хасковски лекари от събор, акцентира изданието. Става дума да проведения през уикенда национален събор на съсловието. Шефът на лекарския съюз д-р Андрей Кехайов наредил да пускат само определени хора.

Крият подкупно ченге, акцентира на криминалната страница изданието. Телефонът в килията на соченият за организатор на наркоканала Али Юксел, който е в софийския затвор, бил предоставян срещу 50 лв. наем на ден от подкупно ченге. БОП Хасково разследва случая, но от затвора им пречели.

Не сме пред фалит, окрупняваме бизнеса, заявявят в интервю за вестника двамата братя Велизар и Чавдар, известни като Бенитата. Вчера "Хасковска Марица" излезе със заглавие "Бенитата пред фалит". В интервюто братята заявават, че 250 000-те хиляди лева, които дължат, са смешна сума за бизнес като техния. Впрочем различният шрифт на текста на интервюто навява на предположението, че публикацията е платена.

Наглост по ориенталски! Така е озаглавен материал на страницата "Общество", в който е дадено право на отговор на Себахтин Исмаил, собственик на транспортната фирма "Арда тур". В края на миналата седмица автобус на фирмата премаза 62-годишна жена на автогарата в Хасково. Преди година – на 15 декември 2007-а, рейс на Исмаил падна от моста на детелината за Узунджово и уби 35-годишната медицинска сестра Милена Мартинова. Материалът, срещу който скача Исмаил, бе озаглавен "Коледни убийци". Според бизнесмена – общински съветник, с материала колегите насаждали етническа омраза. В краткото интервю на същата страница той е попитан къде точно в текста вижда насаждане на етническа омраза, но Исмаил увърта.

Свиха 2 тона тютюн от брата на Атаман, пише в голямо заглавие над главата "Новинар юг". Стоката за 20 000 лева била отмъкната от склад в с. Стамболийски. Обраният дава два бона награда за информация.

С "еврейски sms" жилят и в Хасково, информира изданието. Репортер на вестника получил обаждане през уикенда, Схемата на измамите бе описана в "24 часа".

Излъгали земеделците, от днес пак на протест, акцентира още вестникът. Зърнопроизводители от региона отново ще изкарат тежката техника днес на пътя Хасково – Димитровград.

В Димитровград промилите падат, такса смет скача, пише още изданието. Така е почти навсякъде, а причината е в увеличената данъчна оценка на имотите.

Това бяха акцентите в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини