От х:

Днес в x:

21 °C

Дават Георги Манолов на прокурор. С еврейски sms жилят и в Хасково. Преглед на печата

Дават кмета на Свиленград Георги Манолов на прокурор, съобщава на първа страница днес "Хасковска Марица". Общинският съветник от ДСБ Трифон Тодоров е сезирал обвинението за сключен без конкурс договор за ремонт на две школа с фирма "НИЛ – Никола Динков". Реконструкцията на двете училища била на обща стойност 449 хиляди лева. Пред вестника Георги Манолов отказва коментар, но казва, че в четвъртък ще даде специална пресконференция по темата.
По закона за обществените поръчки договори без конкурс могат да се сключват само за суми до 15 000 лв.

Хасковски турчин – мозъкът на разбитата в Испания банда, пише в друго заглавие на първа страница изданието. 35-годишният Дейлан Г. бил в основата на групата за фалшифициране на банкови карти, арестувана в Испания. Вестникът анонсира интервю с майката на Дейлан в следващ брой.

Бодигардове гонят хасковски лекари от събор, акцентира изданието. Става дума да проведения през уикенда национален събор на съсловието. Шефът на лекарския съюз д-р Андрей Кехайов наредил да пускат само определени хора.

Крият подкупно ченге, акцентира на криминалната страница изданието. Телефонът в килията на соченият за организатор на наркоканала Али Юксел, който е в софийския затвор, бил предоставян срещу 50 лв. наем на ден от подкупно ченге. БОП Хасково разследва случая, но от затвора им пречели.

Не сме пред фалит, окрупняваме бизнеса, заявявят в интервю за вестника двамата братя Велизар и Чавдар, известни като Бенитата. Вчера "Хасковска Марица" излезе със заглавие "Бенитата пред фалит". В интервюто братята заявават, че 250 000-те хиляди лева, които дължат, са смешна сума за бизнес като техния. Впрочем различният шрифт на текста на интервюто навява на предположението, че публикацията е платена.

Наглост по ориенталски! Така е озаглавен материал на страницата "Общество", в който е дадено право на отговор на Себахтин Исмаил, собственик на транспортната фирма "Арда тур". В края на миналата седмица автобус на фирмата премаза 62-годишна жена на автогарата в Хасково. Преди година – на 15 декември 2007-а, рейс на Исмаил падна от моста на детелината за Узунджово и уби 35-годишната медицинска сестра Милена Мартинова. Материалът, срещу който скача Исмаил, бе озаглавен "Коледни убийци". Според бизнесмена – общински съветник, с материала колегите насаждали етническа омраза. В краткото интервю на същата страница той е попитан къде точно в текста вижда насаждане на етническа омраза, но Исмаил увърта.

Свиха 2 тона тютюн от брата на Атаман, пише в голямо заглавие над главата "Новинар юг". Стоката за 20 000 лева била отмъкната от склад в с. Стамболийски. Обраният дава два бона награда за информация.

С "еврейски sms" жилят и в Хасково, информира изданието. Репортер на вестника получил обаждане през уикенда, Схемата на измамите бе описана в "24 часа".

Излъгали земеделците, от днес пак на протест, акцентира още вестникът. Зърнопроизводители от региона отново ще изкарат тежката техника днес на пътя Хасково – Димитровград.

В Димитровград промилите падат, такса смет скача, пише още изданието. Така е почти навсякъде, а причината е в увеличената данъчна оценка на имотите.

Това бяха акцентите в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
21 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
21 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
21 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
21 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
21 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
21 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
21 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
21 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
21 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
21 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
21 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
21 окт 2020
Последни новини