От х:

Днес в x:

Ценко Чоков раздава земи от ареста

Докато е в ареста Ценко Чаков не само че управлява село Галиче и се води в отпуск, но и е повишен от общинския съвет. От септември соченият за гангстер и рекетьор е председател на комисията за земераздаване.

 "Ще подписва от ареста, ако трябва", подиграли се със земеделците в региона общинските съветници, цитирани от "24 часа".

Ценко Чоков и синът му Мартин са задържани и тикнати в ареста в края на май. Чоков е с обвинение за ръководене на организирана банда за лихварство, рекет, нанасяне на средна телесна повреда, отвличане и отправена закана за убийство.

В четвъртък Апелативният специализиран съд отказа да уважи искането на Ценко и сина му Мартин да излязат на свобода. Затова пък защитата на Чокови поискала забрана за журналистите да присъстват в залата.

Докато тече съдебната сага срещу скандалната фамилия и останалите мъже, сочени за членове на бандата, Чоков е в официален отпуск, който се удължава периодично с молби от адвокатите му. Последно отпуската на кмета на Галиче е удължена до 23 ноември.

"Налице е грубо нарушение на закона. Никой управител на фирма или държавно учреждение няма право да си пуска два месеца поред годишен отпуск и да не се вясва на работа. Трябва да има поне един ден между двете отпуски, в който той да е в кабинета си и да си върши работата. Тоест в момента Чоков не си изпълнява задълженията, но отказват да го махнат", бесни са жителите на Галиче.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини