От х:

Днес в x:

Неуспял кандидат-кмет оспорва изборите в Тракиец, иска касиране

    Искане за отмяна на изборните резултати на частичните избори за кмет на хасковското село Тракиец е внесла в съда в Хасково неуспялата кандидатка за поста Жечка Колева, научи Haskovo.net. Мотивите за искането са регистрираните допълнително гласоподаватели, които според Колева, която беше и временен кмет на селото, докато титулярът Красимир Бойчев бе отстранен от поста, са незаконни.

    Припомняме, че на частичните избори на 2 октомври в Тракиец един срещу друг се изправиха отстраненият и временният кмет. Изборната победа бе за титуляра Бойчев, който си върна поста, вече като кандидат на АБВ, с 30 гласа разлика. За него бяха гласували 264 души, а за Жечка Колева, издигната от ГЕРБ -  234.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      O
      o
      26 -24
      17:57, 12 окт 2016
      Абе тоя Красимир е явно не за тая работащом веднъж го отстраниха Каква е тая държавна политика веднъж отстранен да има право отново на избор Това са абсолютни дивотии като на Ценко Чоков Тоя красимирчо в селото не е за пускане ицбират го кмет а той се дърви пред беднотията със златен ланец като латиноамериканец Простотия простотия до нямай къде но държавата е на АВТОПИЛОТ
      • Де
        Демократ
        7 -7
        21:47, 12 окт 2016
        Ако питаме вас комунягите вие и изборите ще забраните.
      • По
        Порчо
        10 -2
        00:58, 13 окт 2016
        Ами така е! Като не са викнали Цецо Ухото да брои бюлетините, ще губят!
    • 2
      Из
      Избирател
      37 -9
      18:01, 12 окт 2016
      Въпросът е , ако бяха спечелили дали щяха да обжалват регистрациите. Да не говорми , че и от ГЕРБ регистрираха хора. И Беливанов обикаляше по къщите да води избиратели. Ама голям смях.Музиката на ГЕРБ чака в Конуш. А то както се казва - дойдоха кат аслани , тръгнаха си насрани.
    • 3
      Th
      The dude
      21 -19
      18:59, 12 окт 2016
      Аз ако съм на мястото на красимир ще сложа три пъти по дебел ланец.Много е жалко колко бедни душици има в калта и като видят че някои е успял независимо по какъв начин ,и не е жалък и мизерен като тях ,правят всичко за да го окалят.И ******* да дойде в тракиец пак няма да спечелят,предишните избори имаха 30 гласа а сега станаха 234 а познайте как....Р петков каза че този път ще свири на гудулка......
    • 4
      До
      ДОСТ
      25 -5
      19:15, 12 окт 2016
      А защо ГЕРБ не поискат касиране на резултата в с. Криво поле? Там кандидата на партията им загуби с по-малка разлика, отколкото кандидатурата им в с. Тракиец. Освен това, гласувалите с настоящ адрес в с. Криво поле, са много повече на брой от тези, които гласуваха в с. Тракиец. Тези данни ги има на сайта на ОИК-Хасково. Интересни отговори ще чуем, стига да има кой да пита. Ние от партия ДОСТ знаем отговора - ГЕРБ и ДПС в Хасково са коалиция. Доказаха го в с. Тракиец, а участието в с. Криво поле беше камуфлаж.
    • 5
      O
      o
      15 0
      19:17, 12 окт 2016
      Много бих дал да разбера как временния кмет Младен Марчев е организирал изборите и имали негова намеса в тази игра
    • 6
      Це
      цецка
      22 -12
      21:18, 12 окт 2016
      Браво на краси показа им и този път как се правят избори, макар, че две седмици преди изборите кмета беливанов всяка вечер го разхождаха като мечка от къща в къща и пак загубиха.и парите които раздадоха не им помогнаха.даваха и по четири кг. Месо на турците.7
    • 7
      Се
      Селянин
      17 -7
      22:51, 12 окт 2016
      Не съм адвокат на Бойчев, но нека напомня,че беше отстранен за формалното нарушение, че има не прекратен трудов договор. Жалбата повдига някои въпроси:
      1. След като обжалват регистрации, някой е следил хората и е знаел , че те са за Бойчев. С други думи пролича си полицейщината на тези избори.
      2. Какво става с хората с регистрации доведени от ГЕРБ
      3. След като има тайна на вота откъде са сигурни, че обжалваните регистрации не са гласували за Жечка. Имало ли е контролиран вот и надничане в бюлетини ?
      4. Имало ли е отваряне на чувала с бюлетините в ОИК , където член е съпругът на секретаря на общината?Тя пък е сестра на един арендатор в Тракиец завзел маса ниви- общински и частни за субсидии.
    • 8
      Ст
      СТРАНИЧЕН
      12 -6
      09:49, 13 окт 2016
      Хората от ГЕРБ не могат да се поберат в кожата си! Как така ще загубят? По 60 лв. плащаха на калпак. Разхождаха Добри Беливанов като мечка из селото.Да не говорим,че техния кандидат изобщо не живее в селото,а пребивава там само за уикенда. Не мога да разбера каква е тази простотия/даването на пари/,а уж се борим с корупцията! Не знам г-н Бойчев да е плащал на някого,за да гласува за него,както в тези,така и в предишни избори за кмет на с.Тракиец.

    Още новини

    Последни новини