От х:

Днес в x:

Шап, шарка и чума по овцете в Турция, нашите служби с превантивни мерки

Изображение 1 от 4

    Заради плъзналите в Турция болести шап, шарка по овцете и козите и чума по дребните преживни животни, службите в Хасково се активизираха за предприемане на превантивни мерки. В тази връзка областният управител на Хасково Станислав Дечев свика Областната епизоотична комисия. Заседанието бе по повод писмо на директора на Българската агенция по безопасност на храните по повод обстановката в южната ни съседка.

    „В момента на наша територия няма регистрирани случаи на заразени животни“, увери д-р Владимир Хърсев от ОДБХ Хасково. Той уточни, че това са вирусни заболявания, които се разпространяват бързо, затова се налага и свикването на Областната епизоотична комисия. Областният управител Станислав Дечев заяви, че въпреки, че на наша територията обстановката е спокойна, превантивните мерки са задължителни. „За да предотвратим навлизането и разпространението на тези зарази, още днес ще издам заповед, според която всяка институция да започва да работи превантивно за недопускане на огнища на тези зарази на територията на нашата област“, обобщи той.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      St
      Stankov
      1 -2
      09:05, 4 окт 2016
      Журналистка пита фермер каква е причината за "Лудата крава". Той й отговаря: - А вие знаете ли, че бикът ебе кравата веднъж в годината? - Добре, и какво общо има това? - А вие знаете ли, че ние доим кравите четири пъти на ден? - Ценна информация, но... - Ако аз ви мачках циците четири пъти на ден, а ви чуках веднъж в годината, вие нямаше ли да полудеете?...
    Последни новини