От х:

Днес в x:

Ислямска държава продава на черния пазар органите и на собствените си бойци

Повече от двадесет ранени бойци от „Ислямска държава“ са били убити, а органите им предадени от другите терористи, предаде Regnum , позовавайки се на местни медии.

23 терористи от „Ислямска държава“ са били разчленени в болницата на организацията в Мосул. Медицинската служба на организацията е извадила от тежко ранените бойци черните им дробове, бъбреците и сърцата им. Известно е че „черната трансплантология“ е един от източниците на доход на „Ислямска държава“ наред с търговията на хора, оръжие наркотици и контрабандата на петрол. Още през май 2015 г. екстремистите публикуваха специална „фетва“, разрешаваща отнемането на органи у „неверниците“, предаде "Фокус". 

„Много мюсюлмани се нуждаят от трансплантация на органи. Спасяването на мюсюлманина от смърт е законно ислямско задължение. Животът и органите на отстъпниците могат да бъдат отнемани безнаказано“, пише във фетвата, за която се разбра през декември 2015 г.

Досега не е било съобщавано за разрешение в „Ислямска държава“ за разчленяването на тези, които се смятат за „правомерни мюсюлмани“, още повече съратници на групировката.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини