От х:

Днес в x:

25-годишен дебютант първенец на кроса Димитровград – Хасково

    25-годишният Стоян Владков от град Дряново е категоричният първенец на лекоатлетическия крос Димитровград – Хасково „Ванко Дяков“. Младият спортист измина дистанцията от 14 километра за 46 минути и 41 секунди. Той работи в тамошната община и е отговорник на стадион „Локомотив“ в Дряново. Стоян Владков заяви, че от 14 години тренира лека атлетика, но за първи път участва в този маратон и възнамерява да не пропуска следващите надбягвания, защото бил много доволен от организацията на състезанието. 

    Втори в пробега е хасковлията Есмерал Елайдин, на 22 г. с време 52 минути и 29 секунди. Трети е димитровградчанинът Дилян Бояджиев на 30 г. с време 53 минути и 19 секунди. Един от местните ветерани Величко Димитров, който е редовен участник в маратоните, измина дистанцията за 58 минути и 31 секунди.

    До бариерата на ресторант „Аида“, където беше финалът, първа от жените достигна Таня Димитрова от Пловдив с време 63 минути и 6 секунди.

    Лекоатлетическият маратон стартира в 9:30 часа от кино „Химик“ в Димитровград. В него се включиха 24 участници, 9 от които жени. Повечето от тях редовно участват в надпреварата. Най-младата сред бегачките беше 11-годишната Десислава Димова, а най-възрастен Димитър Михайлов на 59 г.

    Маратонът е традиционен и се проведе за 31-и път. Състезанието е част от програмата на областния град, а от общината бяха предвидили парични награди за победителите в различните възрастови групи за близо 2000 лева.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Кю
      кючуков с
      1 0
      17:31, 9 сеп 2016
      Стига бе, все пак съм къде шийсе идна...

    Случаен виц

    Последни новини