От х:

Днес в x:

Контузен атлет печели маратона в Баните, на 7 минути от втория

    38-годишният Шабан Мустафа за пореден път спечели традиционния маратон в Минерални бани, част от празника на курортното селище. Атлетът от Сунгурларе се откъсна още при старта до Икономическата гимназия и прекоси финала в центъра на Баните за по-малко от час. Точното му време бе 58 минути и 21 секунди. Вторият пристигна след почти 7 минути, това бе Валентин Паскалев от Търговище, чието постижение бе час и 5 минути. Няколко секунди по-късно финишира третият в надпреварата Есмерал Алейдин от Хасково.

    Шампионът сам не успя да се сети за кой път печели този маратон. „Участва ли, задължително е първи“, вметнаха от общината. Самият шампион пък обясни, че се е състезавал с контузия, затова „не си давал много зор“ и времето му било с две минути повече от предишния път. Имал възпалено сухожилие на десния крак и цяла година не бил тренирал. Пропуснал и няколко международни състезания.

    Но на 11 септември щял да участва в световното първенство по планинско бягане, на което България е домакин. Трасето е 12-километров планински участък в Сапарева баня, обясни Шабан Мустафа.

    37 бегачи стартираха от Хасково в 9.30 часа, 6 от тях бяха жени. Сред маратонците бе неизменният Димо Маринов, бивш шеф на Общинската данъчна служба в Хасково, сега пенсионер. Той обаче обясни, че няма да участва в състезанието, а просто ще тича за удоволствие. Без Димо Маринов най-възрастен участник бе 67-годишният Димитър Маринов, а най-младият маратонец – 13-годишният Радослав Киряков от Хасково.  

    Освен наградите за първите трима – 150, 100 и 50 лева, организаторите бяха предвидили по 50 лв. за всеки бегач.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини