От х:

Днес в x:

Коалиционният партньор АБВ заговори за вот на недоверие

Идеята ЕК да ни помага в преговори с Русия за рестарт на „Южен поток“ ми се струва неработеща. Първо трябва да си свършим работата сами. Телефонни разговори не са достатъчни, трябва да се отиде на среща. Така, както направи Ердоган. Предлагам, апелирам, настоявам това да се случи възможно най-бързо, защото в енергийната дипломация загубата на темпо, може да се окаже фатална. Това заяви на пресконференция в централата на АБВ бившият президент Георги Първанов.

Лидерът на АБВ поощри „активността“ на правителството за хъб „Балкан“, но не пропусна да каже, че конференцията във Варна преди два дни е постигнала по-малко, отколкото газовият форум в София през 2009 година. Вместо да се радваме на този скромен форум, ние трябва да се борим с общи усилия да възстановим ролята на България като ключов фактор в енергийната дипломация, подчерта Първанов.

Доста по-рязка критика по отношение на бежанците отправи бившият вътрешен министър и дясна ръка на Първанов Румен Петков. Според него правителството се е провалило по отношение на бежанската политика и има основание за вот на недоверие заради това. „Няма как Борисов да бърбори, че сме спрели мигрантската вълна, а в същото време да се арестуват по 200-300 бежанци в центъра на София“, подчерта Петков. За него е абсурдно през 40-те години на XX век гранична ограда да се строи за три месеца, а в XXI век да не можем да я построим за три години.

„Правителството абдикира от отговорността си! Прехвърли изграждането на съоръжението на областните управи. Това е израз на липса на политическа воля за защита на националната сигурност. Т.е. държавата демонстрира нежелание да контролира потоците през границата“, заяви Румен Петков.

По темата за президентските избори лидерът на АБВ обеща „скоро“ да има кандидатура от тяхна страна. Не сме зависими нито от зодиите, нито от Меркурий, нито от поведението на другите политически формации, каза Първанов, който обеща кандидатът на АБВ да е ясен преди този на ГЕРБ.

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини