От х:

Днес в x:

Затворник в отпуск нападна с нож и рани ученичка

34-годишен затворник, пуснат в отпуск, е задържан от полицаи в Горна Оряховица след неуспешен опит за грабеж на 17-годишно момиче. Той е бил въоръжен с нож.

Нападението е станало вчера около 15,30 ч. в железничарския град, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

34-годишният русенец А. А. бил пуснат в отпуск от затвора в град Ловеч. Мъжът, който е осъждан многократно за грабежи, пристигнал в Горна Оряховица с влака от Плевен. В железничарския град той си купил ръкавици и нож, след което проследил 17-годишно момиче до входната врата на жилището на баба й.

Там затворникът заговорил ученичката, след което извадил ножа, насочил го към лицето й и й поискал 2 лева. При разпрата между двамата били нанесени порезни рани в областта на пръстите на ръката на момичето и охлузни рани в областта на шията й. След това непознатият побягнал. 

Малко по-късно обаче нападателят е задържан. По случая е започнато досъдебно производство.

На 3 март м.г. 23-годишната Вероника Здравкова бе намерена убита в студените води на река Янтра във Велико Търново. Момичето изчезна дни по-рано на връщане от работа. Няколко дни по-късно за престъплението бе задържан 40-годишния Илиян Здравков. Рецидивистът проследил Вероника, за да я ограби, като я нападнал с брадва. 

През юни т.г. Върховният касационен съд потвърди окончателно присъдата от 30 г. затвор на Здравков за убийството, извършено с особена жестокост. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини