От х:

Днес в x:

Хасковлийчета се върнаха с корони от „Малка Мис и Малък Мистър България“

    Три талантливи деца от Хасково се върнаха с награди от 14-тото издание на Националния конкурс Малка Мис и Малък Мистър България 2016.

    11-годишната Камелия Георгиева, 14-годишният Тодор Тодоров и 6-годишният Николай Гешев представиха Хасково в Созопол, където за пореден път се проведе надпреварата по красота, стил и талант.

    Те участваха в Националния финал след като спечелиха Регионалния кръг на конкурса в Хасково в края на миналата година .

    Освен моден подиум, конкурсът на национално ниво показа категорично и тази година, че търси не само красиви лица, но цели и да развива креативността и талантите на българчетата. Освен конкурсът „Малка Мис и Малък Мистър България“, успоредно се проведе и надпревара за талантите, които се представиха в Арт Фестивал New Stars 2016.

    Рекорден брой участници се явиха тази година в четиридневната надпревара, осеяна с много разнообразна програма и предизвикателства за състезателите край морския бряг, разказа регионалният представител на Агенцията „Интерсаунд“ в Хасково Адриана Добрева. 

    Модната агенция  държи правата за провеждането на конкурса, а в Созопол сред малките красиви таланти, за да ги насърчи и поздрави се качи на сцената и нейният основател и собственик Ирина Папазова.

    „ Горда съм от участието на хасковските деца. Тримата показаха, че са не само симпатични, но и талантливи. За тях, а и за останалите участници един от най-емоционалните моменти и, според мен запомнящи се,  от тези, които остават в съзнанието на човек за цял живот, ще е участието им в народни носии, което беше в третата вечер на конкурса“, разказа Адриана Добрева.

    С короната на „Малка Мис България 2016“ в своята възрастова група в родния Хасково се прибра Камелия Георгиева, Тодор Тодоров е “Малък Мистър” за тази година в предтийнейджърската възрастовата група. Двамата са със златни медали от танцовия кръг в Арт фестивала. Те бяха оценени най-високо от журито за представянето на танц, чиято хореография е изработена специално за тях от преподавателя им по танци Петя Милушева.

    Малкият ни представител на Модния форум Николай Гешев е със сребро от вечерта на талантите. Той го извоюва след като показа карате умения, научени в часовете при Кирил Петров, който му преподава бойни спортове в ДГ„Слънце“.

    “Много се забавлявахме, но най-важното е, че намерихме и много нови приятели“, сподели за настроенията, които си е донесла като спомени от конкурсните дни 11-годишната Камелия.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини