От х:

Днес в x:

Дървената мафия удря по зам.-кмета Керанов

Пресичането на далаверата с дървата за огрев по селата е причина за атаките срещу заместник кмета на Хасково Кирил Керанов. Това бе доказано с документи на пресконференция днес в общината. Повод за брифинга бяха поредица от публикации в "Хасковска Марица" - първата от които бе материалът "Фирми до Керанов ще секат по селата". В него се цитира управникът на село Тракиец Красимир Бойчев, който обвинява Керанов, че е допуснал само свои фирми да секат дърва.

Заместник кметът опроверга обвиненията, като показа много папки с документи и на свой ред обвини Бойчев, че се опитал да пробута договор със собствената си съпруга - фирма "Стефка Бойчева", да сече дърва. Той отказал да утвърди този договор и заяви, че го изпраща директно на прокурора заради очевиден конфликт на интереси.

От брифинга стана ясно също така, че със заповед на кмета на общината в началото на тази година е назначена цялостна ревизия на "Общинско лесничейство" за периода 2005 – 2007 година. Резултатите са в много папки, подвързани общо в една, които Керанов отказа да покаже с мотива, че по материлите в тях са образувани наказателни производства. След ревизията в началото на 2008 година бе уволнен шефът на общинското лесничейство Иван Иванов. Срещу него е повдигнато обвинение.



До миналата година единствено фирмите на бащата и съпругата на Красимир Бойчев – ЕТ "Стефка Бойчева" и ЕТ "Димов 36" са имали договор с общината за сеч. Керанов прекратил тази практика, откъдето и атаките срещу него. Красимир Бойчев протестира, цитиран от "Хасковска Марица", че заместник кметът задължително утвърждава договорите на селските кметове с фирми за сеч. Ето, затова протестира, защото сключва договори с жена си, показа документа пред журналистите Керанов.



Никаква отчетност, невероятни пропуски и нарушения са открити в дейността на общинското лесничейство през проверявания период. Керанов каза още, че официален доклад на Националното управление по горите, в които се съдържат тези констатации за хасковското лесничейство, е бил укрит от кмета на общината. Намерихме документа след уволнението на Иван Иванов, уточни Керанов.

На брифинга стана ясно още, че преди Керанов бившият заместник кмет на общината от ДПС Али Сербест е отговарял за дейността на лесничейството.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини