От х:

Днес в x:

Бивши военни в Симеоновград в шок от смъртта на Митко Цонев, помнят го като войник

Пенсионирани военни от някогашния пехотен полк в Симеоновград са в шок от неочакваната кончина на журналиста Димитър Цонев. Той почина вчера, след като близо седмица лекарите се бореха за живота му.

Телевизионния водещ е отбивал там военната си служба като новобранец, а по-късно е бил преместен в Пловдив. 72-годишният бивш старшина Иван Митев, разказа, че лично е посрещнал Митко Цонев в поделението и му е бил наставник в новобранската рота. По-късно му е бил старшина и в свързочната рота. Командир на ротата е бил майор Дочев.

“Просълзих се, като научих”, сподели за Haskovo.net бившият старшина. “Беше много добро момче, всички го харесвахме”, допълни Иван Митев.

Възрастният мъж си спомня като днес и деня на клетвата. “Дойдоха майка му и баща му – Коста Цонев и Анахид Тачева. Вече бяха разделени, но се държаха така, че това изобщо не личеше. Много достойно поведение”, спомня си пенсионерът.

По-късно той не се е виждал с Димитър Цонев, но следил кариерата му от малкия екран и бил горд, че телевизионният водещ е бил войник при него. “С баща му се виждахме няколко пъти, преди да почине, но с Митко не сме. Но аз много му се радвах при всяко появяване на екрана. Когато ми казаха, че е починал, краката ми се подкосиха. Чухме се по телефона и с други бивши колеги, всички са потресени”, допълни бившият старшина.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Димитрова
    0 0
    22:04, 24 авг 2016
    Съчуствам на близките и моите съболезнования , но нещо станаха банални с тази новина. Меко казано идва в повече!
Последни новини