От х:

Днес в x:

3 акта за обгорелия работник на „Кенана“

Инспекцията по труда състави 3 акта заради инцидента с обгорелия преди месец строителен работник на „Кенана“. 58-годишният Юмер Хасан пострада по време на изпълнение на служебните си задължения. Той е бил нает с трудов договор от фирма, която изпълнявала строеж на частен имот. В тази връзка контролният орган е издал 3 акта – един на възложителя и два на строителната фирма, заяви директорът на Инспекцията по труда Петър Андреев след приключване на проверката по случая. Нарушенията са във връзка с инструктажи и безопасни условия на труд. За това ще бъдат издадени наказателни постановления на нарушителите, които ще са в размер от 1500 до 15 000 лева, уточни Петър Андреев.

Юмер Хасан пострада сериозно преди месец, когато волтова дъга обгори тялото му. Мъжът от стамболовското село Лясковец беше засегнат докато с колегите си вдигал арматурно желязо, който при заклащане е докоснал 20-киловолтовия елекропровод. След преглед в хасковската болница мъжът беше откаран в клиниката по изгаряния в Пловдвив.

Подобен инцидент отново на „Кенана“ имаше преди две години, когато волтова дъга на място уби двама млади мъже.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бл
    Близък на пострадалия
    16 0
    14:09, 10 авг 2016
    И сега кой е виновен... И кой ще върне ръцете на пострадалия мъж... Отрязаха му ръцете без ръце какво ще може да прави... Защо високото напрежение минава... И как се дава разрешително за строеж... Малко ли ви са жертвите... Няма друга държава като нащта...
  • 2
    Пе
    Пешо
    18 -3
    14:31, 10 авг 2016
    На изпълнителя акт - е ясно, но на възложителя е престараване още повече за частен имот.
    Все едно утре да възложа на таксиджия да ме закара на Кенана и той да блъсне някой човек и аз солидарно да нося отговорност.
    Затова фирмите изпълнители трябва да са професионалисти и получават пари да се грижат за всичко.
    Иначе жалко за пострадалия.
  • 3
    Ло
    Лошо
    6 0
    18:47, 10 авг 2016
    А коя е фирмата ?
Последни новини