От х:

Днес в x:

Хасковлии ваят тела на новите фитнес уреди на Кенана

    В разгара на лятото младежи от Хасково упорито ваят тела на фитнес уредите на открито на „Кенана“. Мераклиите не се спират дори и под лъчите на жаркото слънце и не се предават на изморителните тренировки. От скоро посетителите в парка се радват и на новите придобивки – 5 тренажора, монтирани от Ротари клуб „Хасково-Аида“. Те са поставени непосредствено до лостовете, които съществуват от много време.

    Тренировката сред природата действа изключително тонизиращо и няма нищо общо с тази във фитнес залите, споделиха младежи, които бяха дошли да вземат днешната доза спорт. Видимо манията по фитнеса на открито завладява все повече хасковлии, които всеки ден окупират уредите и съоръженията на открито. На успоредките и на новите съоръжения могат да се правят разнообразни тренировки, с които да натоварват всички мускулни групи на тялото, разказа Ралица Илиева, която ваеше тяло на новите уреди на „Кенана“. Днешната тренировка за младата хасковлийка е и част от подготовката й за състезанието по катерене, което ще се състои на 20 август в Асеновград.

    С тренировката на фитнес уредите на открито може отлично да се развива абсолютната сила със собствено тегло, изпълнявайки набирания, кофички, коремни превъртания и други комбинации от упражнения. С помощта на новите уреди могат да се натоварват и други части на тялото с тренировка за време на велоергометър, ски тренажор, уред наподобяващ гребане.

    В същото време за по-активните спортисти тренировката с тежести във фитнес залата е неизменна част от пътя към извайването на желаната фигура. Заради това за повечето билдъри посещението на закрито е неизбежно. „В залите има дъмбели, щанги и много повече разнообразни уреди, с които могат да се обхванат повече мускулни групи“, контрираха фитнес маниаци.

    От община Хасково заявиха, че обмислят да монтират и други уреди на открито, но все още мястото не е уточнено.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Tq
      tqlo
      25 -48
      18:37, 3 авг 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Cs
        cscs
        51 -6
        21:02, 3 авг 2016
        Въйй, не е перфектно и идеално ли бе? Забрави ли да споменеш, че е безплатно? Да не си собственик на зала, или поредния хасковски мрънкач?

        Ма имаш 7 плюса така, че това няма значение..

        Българино българиноо.. протмоне с пари да намериш ще се оплачеш, че не са достатъчно.
    • 2
      Sh
      Shaq
      52 -2
      22:39, 3 авг 2016
      Идеята е добра и заслужава адмирации! Остава да видим колко време хората ще им се радват и ползват, преди дрогираните и пияни "боклуци" ги потрошат?!
    • 3
      Ст
      СТРАНДЖА
      26 -7
      08:47, 4 авг 2016
      Идеята и реализацията не са лоши, кенана имаше нужда от уреди, но кой ще спре кучкарите, разхождат си питомците навсякъде-уж има определена кучешка пътека но никой не я ползва-добре ще е някой от общината да се самосезира и да вкара в ред нещата-уж има глоби ма те са за табелите-нека като сме в града да се държим като граждани а не като примитивни индивиди!
    • 4
      99
      999
      20 0
      09:09, 4 авг 2016
      В градската градина има достътчно място да се поставят такива уреди.Може да се помисли и за дерето над площадка Юнак, малко да го поразчистят и цивилизоват това място и ето ти една прекрасна площадка за фитнес на открито.
    • 5
      Ку
      кучкар
      6 -4
      09:39, 4 авг 2016
      Що не тренирате на алеята за кучета, там на прахоляка и мръсотията? Тази алея за разходка на кучета е пародия. На улицата при колите , прахоляка и мръсния .въздух.
      • ..
        .....
        5 -5
        09:47, 4 авг 2016
        Какво по-полезно и приятно от разходка с кучето на чист въздух...? Това също си е тренировка.
      • Та
        ТАЧО
        5 -3
        11:37, 4 авг 2016
        Коя е тази алея че да знаем? Досега аз поне не съм виждал някой да разкарва кучета освен на велоалеята, която е вляво от главната алея на кенана и е определена само за колела-и като караме се някоя баба или майка ще изкрещи-пази се бе идва колело! А не мислят че те са на велоалеята! Докога с тези тъпотии-вървете си по главната алея-нали искаме ред-направиха велоалея и всички хукнаха да ходят по нея-странни хора-не можете ли да четете или да разберете знака за велоалея??? А да и като си водите хайванчетата си носете торбички че акат-или и това не знаете?
    • 6
      Ин
      инвеститора
      13 -3
      09:46, 4 авг 2016
      Като видях заглавието, и точно се зарадвах, че това сигурно е част от 100-те милиона инвестиции на общината, а пък то ... ротарито, ц ц ц . Общината още обмисляли, дано не мислят до края на мандата само, и така да си остане.
    • 7
      Ку
      кучкар
      3 -5
      11:45, 4 авг 2016
      носим си пликчета , не си хвърляме фасовете и боклучите по парковете. Във всеки нормален град дори и в България има зони за свободна разходка на кучета без наморници и каишки, само в Аскоу няма щот сме тарикати всичките тука.
    • 8
      Аз
      Аз също
      4 0
      14:40, 4 авг 2016
      Да направят и пред стадиона там на лостовете а не само на Кенана
    • 9
      Бе
      безмислено
      2 0
      16:48, 4 авг 2016
      Ще изтраят толкова, колкото изтрая чешмата срещу тях - десетина дни.
    Последни новини