От х:

Днес в x:

Откраднаха колите на двама полицейски шефове в Бургас

Полицията в Бургас издирва личните автомобили на шефовете на две от ключовите управления на МВР в града. Те са откраднати преди около два месеца.

Откраднатите коли са на началниците на Първо и Четвърто управление на полицията в Бургас - Иван Иванов и Халид Аптарман. 

Разследващите уточняват, че автомобилите не са били обозначени като собственост на полицейски служители. Куриозното е ,че още не са намерени и се предполага, че са разглобени за резервни части. 
  
"Към момента потвърждаваме това, че всъщност два от автомобилите, които са за лично ползване на началниците на Първо и Четвърто РПУ в Бургас са станали обект на противозаконно отнемане с времето назад, може би около два месеца. Колите не са маркирани като да са собственост на полицейски служители и като цяло себестойността, а и възрастта им, не предполага да са особена ценност, като е твърде възможно същите да са взети за резервни части", каза говорителят на Областната дирекция на МВР- Бургас Цветелина Рандева пред БНТ. 

Случаите са сведени до знанието на ДАНС, съобщиха осведомени източници пред Дарик. 

Автомобилът "Форд Галакси" на Иванов е изчезнал от центъра на Бургас. Парадоксално, точно това е територията на Първо РПУ. 

Джипът "Сузуки Витара" на Аптарман пък е задигнат от паркинг в комплекс „Изгрев". Същият автомобил преди време е бил собственост на служител на ДАНС в Бургас.

По същото време е правен опит да се отвори и трета кола - на агент от службите. 

Разследването продължава втори месец. Неофициално криминалисти твърдят, че вече имали насоки.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини