От х:

Днес в x:

КАТ закова с акт пиян шофьор без книжка, спипаха и моторист без каска

    Пиян шофьор без книжка попадна в клопката на Пътните полицаи, които от вчера започнаха специализирана операция с цел по-строг контрол за водачите на пътя. 33-годишният Стойчо Стоилов беше спрян за проверка с лекия си автомобил Рено Лагуна по бул. „Освобождение“ в Хасково в ранния след обед днес. Мъжът тръгнал към село Тънково, тъй като му се обадили, че баба му била зле. „Снощи пихме до към 1-2 часа и преди малко ме събудиха, че баба ми не е добре“, разказа Стойчо, който се беше запътил към селото с идеята да окаже помощ на възрастната жена. Алкохолната проба обаче отчете 0.58 промила. При проверка в базата данни униформените установиха, че той е с отнета книжка. Заради това хасковлията беше откаран с патрулен автомобил за съставяне на наказателно постановление. Малко преди това обаче, Стойчо помоли друг случайно спрян водач да му премести Реното на съседната бензиностанция, тъй като униформените му забраниха той самия да направи това. Докато траеше полицейската проверка Стойчо оставил светлините на колата включени, заради което му падна акумулатора и това наложи колата да бъде оставена на булеварда. Полицаите възнамеряваха да отцепят движението и автомобила да бъде изтикан на свободен ход, за да не пречи на движението по Кърджалийска.

    От сутринта до около 13 часа днес полицаите бяха проверили близо 40 автомобила, като при 10 от тях са констатирани нарушения. Една част от нарушителите са карали без предпазни колани, а другите – без включени светлини.

    В полезрението на полицейските патрули попадаха и мотористи. До обед днес катаджиите бяха проверили 7 мотоциклета, при които е открит само един нарушител, който е шофирал без каска.

    Бърз поглед на движението в Хасково се забелязваше, че днес голяма част от мотористите бяха повече от образцови. Един от водачите носеше каска на главата си, а в багажника имаше още две. „Този да не прави изложение на каски“, шеговито коментира хасковлия, който мина пеша край проверяващите полицаи. По града обаче имаше и много мотористи, които караха без книжки.

    Затягането контрола на пътя е превантивна мярка срещу пътни инциденти след свирепата катастрофа край Ханче „Клокотница“, при която загинаха Никол и Даяна на 15 и 16 г. Приоритет по време на проверките са рисковите водачи на пътя, които шофират без книжки и водачи, шофиращи МПС-та без регистрационни номера.

    Специализираната полицейска операция ще продължи до края на седмицата, казаха още от полицията.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ба
      БайТамян от парк ликуша
      26 -2
      15:36, 2 авг 2016
      Няма страшно Народа има стара поговорка ----всяко чудо за три дни .......и всичко ще тръгне по старому В мвр работят НА АКЦИИ тоест акция комбаин акция светлина и др Те обикновено продължават 2- 3 дни и после пак шапка на тояга до другата акция А не трябва да е така трябва всеки ден да е акция но това знаят това правят МВР е пълно с разни професии но не и полицейски -----учители агрономи инженери миньори и т н
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      16 -1
      16:36, 2 авг 2016
      Абе спипайте моторист с каска!!
      Това е по трудно.
    • 3
      Ге
      Георгиев
      15 0
      16:46, 2 авг 2016
      Ама че интересно място са избрали да правят проверки, булевард "Освобождение", пълен смях! Мотористите без книжки и каски точно от там ще минат - ДА ама друг път. Хората вчера в коментарите ви писаха къде са пичлиметата с мотопедите : Карат най - вече по улиците Добруджа, Зайчар, Червена стена, Панорама, Ямача, Стара планина в посока към "Кенана".
    • 4
      11
      111
      6 0
      17:40, 2 авг 2016
      Тва много бе....не сме свикнали на толко!
    • 5
      Jo
      John
      7 -3
      17:44, 2 авг 2016
      въййй, тва три часа е била тая проверка, да му падне акумулатора, сигурно са чели ЗДвП през това време, ама неуспешно и са го закарали началниците да му напишат акт...
    • 6
      Mi
      mim
      5 -3
      18:34, 2 авг 2016
      Смешници
    • 7
      Св
      Свидетел
      5 0
      20:42, 2 авг 2016
      До кога ще продължава безхаберното каране на мотори от непълнолетни в кв. Каменна някои да е вдигат мотооедити и си форсират гумите. Тези трябва да се наказват и техните родители също.
    • 8
      Да
      Да
      2 -1
      23:19, 2 авг 2016
      Днес минах с мотора два пъти покрай тях - веднъж нагоре и веднъж надолу. Заети бяха с колите, въпреки, че се тръби за проверки на моторите.
      А когато минавах надолу, дори видях как изгледаха преминаващия покрай тях нагоре чичка с мотопед без каска и без номер. Явно фактът, че е възрастен веднага го изключва от рисковия контингент.
      Да Ви имам и акцията. Дрисня.
    • 9
      То
      той
      2 0
      07:53, 3 авг 2016
      Нека се огледат да видят колко мотористи са с каска и шофойрски книжки и как щъкат из града между колите,че и между тях,но .......трябва да има акция ,иначе на кой му пука

    Още новини

    Последни новини