От х:

Днес в x:

Заради свития социален пакет: 714 души напуснаха МВР

Точно 714 служители са напуснали МВР от началото на годината. Това показва статистика на министерството, предоставена на фондация "Общество и сигурност", цитирана от "Труд". Едва 20 процента са си тръгнали заради пенсия или навършване на пределна възраст.

"Притеснителен е и броят на служителите, напуснали системата по собствено желание, на смъртните случаи и напусналите поради заболяване", коментираха от фондацията. Според синдикалисти причината за масовото тръгване е заради свиване на социалните придобивки на служителите на реда, което предизвика тяхното недоволство.

От януари до края на юни т.г. 333-ма служители са напуснали МВР по собствено желание. 43-ма униформени били дисциплинарно уволнени. 26 пък са починали, а осем си тръгнали по здравословни причини. 159 са свалили униформата по взаимно съгласие, съкращаване на щат или друга причина. Заради промените в закона 3168 души напуснаха МВР през м.г. Повече от две трети от тях бяха на оперативни длъжности с дългогодишен опит.

"Те нямаха възможност да предадат своя опит. Работата им се върши от колеги, които стават в пъти по-натоварени, а оттам и по-неефективни", коментираха от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини