От х:

Днес в x:

Убиец с доживотна присъда съди следствието за разбита репутация

Харманлиецът Митко Харакчиев, който през 2002 година получи най-тежката присъда в наказателния кодекс – доживотен затвор без право на замяна за две убийства, съди окръжната следствена служба в Хасково, пише "Хасковска Марица". Искът е за разбита репутация и е подаден в Стара Загора, където той излежава присъдата си.

По иска на убиеца е образувано дело в районния съд. Повод за процеса е разследване срещу Харакчиев преди убийствата - за кражба на 2 тона кашкавал. Впоследствие харманлийската прокуратура е прекратила разследването срещу него. Сега Харакчиев твърди, че именно онази проверка срещу него е разбила репутацията му в обществото и е станала повод за развод със съпругата му.

Митко Харакчиев извърши убийствата през късната есен на 2001 година. По време на процеса срещу него през следващата година така и не стана ясно какво точно е превърнало този човек в хладнокръвен масов убиец. Той лишил от живот двама души заради микробусите им, които разглобявал във вила край Хасково и продавал на части. Той бе признат за виновен и в опит за убийство на още един собственик на бус, но пистолетът му засякъл и човекът отървал кожата.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини