От х:

Днес в x:

2 °C

Кръчма Хъшове - незаконна. Такса смет и за необитаем имот. Преглед на печата – 21 ноември

Драма за братя Геневи, обявява в голямо заглавие над главата "Хасковска Марица". Кръчмата да двамата братя – Милко и Красимир Геневи в бившата Ритуална зала, работи незаконно, добавя вестникът. Заведението нямало документ за въвеждане в експлоатация, по тази причина от общината няма как пък да им издадат кетап за категоризация. Предстои затваряне на кръчмата.

Дете в будна кома 10 г. чака пари за лечение, акцентира на първата си страница изданието. Първолакът Наско от Димитровград стана тийнейджър, докато майка му търси средства за операция в Москва.

Кръгът Драганов лиши Стамболово от делегат, четем още в броя. Става дума за конгреса на БСП, на който няма да има представител от Стамболово, причината е в амбицията на кръга техен човек да оглави организацията.

Серийният убиец Митко Харакчиев съди следствието, пише на криминалната страница. Харманлиецът с доживотна присъда претендира за разбита репутация.

От 112 говорят на развален български, акцентира изданието. Сигналът е от Свиленград, откъдето се удивили на ужасния акцент на туркиня на спешния телефон. От централата отричат и на свой ред се дивят на диалекта на свиленградчани.

Мъри Стоилов сменя неадекватния Марков, четем на спортната страница. Постът щял да бъде предложен на хасковлията през декември, твърдят източници на вестника.

Кризата в Хасково. На тази тема е посветена 9 страница в броя, както и следващите две със заглавие "Теслата в Хасково". Проучване на вестника показва, че най-уязвими са от шивашкия и строителния бранш.

Такса смет и без да ползваме имота, обявява над главата си "Новинар юг". Това иска в докладна записка до ОбС кметът Георги Иванов. Причината – от Енергото отказвали да предоставят данни колко киловата е потребил даден абонат. По тази схема досега се разкриваше кой лъже в декларацията си, че не ползва имота.
Съвсем друг е принципният въпрос дали трябва да плащаш за нещо, което не ползваш. Ако това се окаже законно – егати и законите! А как общината ще проверява верността на декларациите, е неин проблем – да се напънат малко.

Правят биогориво от боклука, челно съобщава изданието на първа страница. Финансиране на такъв проект се иска от ОбС отново в докладна на кмета.

Експертиза обори присъда за убийство, информира вестникът на криминалната страница. Става дума за осъдения харманлиец Гошо Митев, признат за виновен, че е прегазил с колата си пастир от Симеоновград. Сега експертите казват, че той не е загинал под гумите на колата.

Зимната гума по-скъпа с 30 лева, четем още в броя. С около 10 на сто са скочили цените на зимните гуми, показва проверка на вестника. Монтажът им също е поскъпнал с 4 лева.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните ви ангажименти да ви занимават и през почивните дни. Това едва ли ви изненадва и още по-малко разочарова. Работата ви носи удовлетворение, пък и не е толкова натоварена, колкото интересна. Посветете й се и днес, заслужава си. Благоприятен период за нови начинания и планиране на дългосрочни проекти.
28 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Сега енергията ви е в изобилие, затова отрано се замислете как най-добре да използвате тази благодат. Придобивате нови познания и умения. Любовта ви се усмихва, затова е твърде вероятно да пренебрегнете част от професионалните си задължения, за да прекарате времето си с любимия човек.
28 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще станете съпричастни на чуждите проблеми и ще им посветите голяма част от времето си днес. Не пренебрегвайте задачите си, особено онези, които са със срок днес. Неотложни решения ще ви подтикнат към адекватни и бързи реакции. За много от вас денят се свързва и със спонсорство и реализирани финансови сделки.
28 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса,одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
28 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умората ще ви подтикне да потърсите тихо място за отмора. Уважавайте желанието и на другите да се чувстват спокойни, отнесете се с разбиране към проблемите им. Новини, свързани с финансите ви ще подобрят настроението ви, но и ще ви направят по-активни в уреждане на срещи и други делови задачи.
28 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Грижейки се за интересите си, ще проявите разбиране към работата и проблемите на околните, с което ще ги приобщите към работата си. Без да се оставяте на случайността, ще действате съобразно новите условия, както на работното място, така и в обществено-политически план. Предложение за работа или обучение в чужбина за други.
28 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Здравето ви ще ви застави да потърсите нетрадиционни методи на лечение. Любим човек също би ви помогнал да се разтоварите от напрежението и да се заредите с позитивни мисли. Дайте си сметка, че умората засилва притесненията ви, като ви прави нервни и раздразнителни. По-леко ще ви стане и от новината, която ще ви поднесат вечерта.
28 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С лекота ще осъществявате идеите си днес. Ще очаровате с присъствието си и ще срещате разбиране и съпричастност. Няма да се затрудните и в общуването с деловите си партньори. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. За здравето трябва да се погрижите, съществува опасност от настинки и хронични страдания.
28 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се противопоставяйте сляпо на нововъведенията около вас. Изслушайте застъпниците им, може би наистина имат право. Насочете енергията си в позитивна насока. Изявете потенциала си. Възможности за това не липсват, просто трябва да вдигнете поглед. Близост и хармония с човек от обкръжението ви.
28 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С поведението си респектирате околните и така съзнателно ги подчинявате на волята си, спестявайки си изненади. С навременните си действия по интересуващ ви въпрос ще благоприятствате професионалното си развитие. Не позволявайте да се показвате отегчени пред някой, който ви интересува.
28 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви решаването на важен въпрос. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек, на когото бихте могли да се доверите. Вечерта се заемете с нещо приятно и разтоварващо. Работата не е за предпочитане.
28 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е удачен за експерименти от всякакъв род. Ентусиазмът ви е заразителен и отваря всички врати пред вас. Великодушието ви ще ви спечели нови приятели. Отдайте се на желанията си - днес почти всичко ви е позволено.
28 яну 2021
Последни новини