От х:

Днес в x:

Кръчма Хъшове - незаконна. Такса смет и за необитаем имот. Преглед на печата – 21 ноември

Драма за братя Геневи, обявява в голямо заглавие над главата "Хасковска Марица". Кръчмата да двамата братя – Милко и Красимир Геневи в бившата Ритуална зала, работи незаконно, добавя вестникът. Заведението нямало документ за въвеждане в експлоатация, по тази причина от общината няма как пък да им издадат кетап за категоризация. Предстои затваряне на кръчмата.

Дете в будна кома 10 г. чака пари за лечение, акцентира на първата си страница изданието. Първолакът Наско от Димитровград стана тийнейджър, докато майка му търси средства за операция в Москва.

Кръгът Драганов лиши Стамболово от делегат, четем още в броя. Става дума за конгреса на БСП, на който няма да има представител от Стамболово, причината е в амбицията на кръга техен човек да оглави организацията.

Серийният убиец Митко Харакчиев съди следствието, пише на криминалната страница. Харманлиецът с доживотна присъда претендира за разбита репутация.

От 112 говорят на развален български, акцентира изданието. Сигналът е от Свиленград, откъдето се удивили на ужасния акцент на туркиня на спешния телефон. От централата отричат и на свой ред се дивят на диалекта на свиленградчани.

Мъри Стоилов сменя неадекватния Марков, четем на спортната страница. Постът щял да бъде предложен на хасковлията през декември, твърдят източници на вестника.

Кризата в Хасково. На тази тема е посветена 9 страница в броя, както и следващите две със заглавие "Теслата в Хасково". Проучване на вестника показва, че най-уязвими са от шивашкия и строителния бранш.

Такса смет и без да ползваме имота, обявява над главата си "Новинар юг". Това иска в докладна записка до ОбС кметът Георги Иванов. Причината – от Енергото отказвали да предоставят данни колко киловата е потребил даден абонат. По тази схема досега се разкриваше кой лъже в декларацията си, че не ползва имота.
Съвсем друг е принципният въпрос дали трябва да плащаш за нещо, което не ползваш. Ако това се окаже законно – егати и законите! А как общината ще проверява верността на декларациите, е неин проблем – да се напънат малко.

Правят биогориво от боклука, челно съобщава изданието на първа страница. Финансиране на такъв проект се иска от ОбС отново в докладна на кмета.

Експертиза обори присъда за убийство, информира вестникът на криминалната страница. Става дума за осъдения харманлиец Гошо Митев, признат за виновен, че е прегазил с колата си пастир от Симеоновград. Сега експертите казват, че той не е загинал под гумите на колата.

Зимната гума по-скъпа с 30 лева, четем още в броя. С около 10 на сто са скочили цените на зимните гуми, показва проверка на вестника. Монтажът им също е поскъпнал с 4 лева.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини