От х:

Днес в x:

Условна присъда за шестима трафиканти, превели 22-ма през границата край Златоград

По разследване на Районна прокуратура-Златоград шест лица са осъдени за незаконно превеждане на граждани на Афганистан на българска територия от Гърция, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив.

Иван М., на 40 г., Илиян Р., на 23 г., Христо А., на 30 г., Ерик Т., на 20 г., Билян Д., на 23 г. и Александър Б., на 21 г., са осъдени на лишаване от свобода за срок от 11 месеца, като изтърпяването на наказанието се отлага за срок от 3 години, за всеки един от тях. 

Шестимата са признати за виновни за това, че като извършители и помагачи, на 26 април 2016 г., в землището на Златоград, са превели през границата на страната група от 22-ма граждани на Афганистан, сред които имало 13 деца, ненавършили 16-годишна възраст. На същата дата в Златоград, полицейски патрул спрял за проверка микробуса „Мерцедес“, в който пътували чуждите афганистански граждани, които по-късно били настанени в Център за мигранти у нас.

Присъдите са постигнати след споразумение, подписано от прокуратурата и адвокатите на обвиняемите, одобрено от Районен съд-Златоград, и са окончателни.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини