От х:

Днес в x:

Полицейският синдикат: Искаме пари за нощен труд


Заплатата, която сега получават полицаите, е нереална, а държавното ръководство не прави нищо по въпроса. Това заяви в събота президентът на Националния полицейски синдикат Емил Рашев. Той бе в Харманли по покана на ръководителя на местната структура - Владимир Демирев и присъства на тържеството в ресторант ,,Приказките".
Полцейският синдикалист № 1 очерта няколко основни проблема, с които се е сблъсквала напоследък тяхната организация. Един от тях е извънредният труд. "Ние знаем, че естеството на работата на полицейските служители е такова, че не може да се вкара в рамките на 8 часа, затова борбата ни беше този допълнителен труд да се регламентира в закона за МВР, той да се отчита реално и да се заплаща. В повечето от структурите на МВР това вече се прави, въпреки че синдикалистите сме за това - той да се полага само в извънредни случаи", каза г-н Рашев. Той спомена и за регламентиране на нощния труд и неговото добавяне към заплатата, което също стои като задача пред тях. От синдиката считат, че диференциран подход на заплащане, което то ще е по-високо в четирите големи града на страната, не е правилен.
Допълнително напрежение сред полицаите създавал и фактът, че щатът в ДАНС е с около 50% по-висок, а тези служители доскоро бяха в структурите на това министерство.
"Ние все още се учим. В България синдикати има над 100 години, но в полицията се създаде през последните години на демократичните промени. И бих казал, че ние все още не сме си намерили мястото и затова сме в дълг към всички вас - членовете на синдиката", призна той пред колегите си вечерта.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини