От х:

Днес в x:

Швейцария подари компютри на училището в Конуш

Изображение 1 от 4

    Дарение от 20 компютърни конфигурации получи основното училище в хасковското село Конуш. То пристига от Швейцария с помощта на Българо-швейцарската търговска камара. Пратката се озова в школото в Конуш пък с посредничеството на Ротари клуб Хасково.

    Днес ротарианци официално връчиха на директорката Мариана Узунова 20-те компютъра. Те вече са инсталирани в класна стая – бивш кабинет по изобразително изкуство, в който вече ще се изучават история, биология и други общообразователни предмети. Идеята е в класната стая да се монтира и интерактивна дъска, с която още повече да се разнообразят уроците на децата.

    Училището вече разполага с компютърен кабинет с 10 места. В стаята за отдих също има двайсетина по-стари. Така ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в селото става едно от най-добре оборудваните с компютри училища – там учат 144 деца, на всяко трето от тях се пада РС.

    “Нашето училище е едно от първите в Хасковско, което е било оборудвано с компютри, още през 90-те години”, казва директорката. Тя благодари на ротарианци, които пък се зарекоха да продължат да помагат на училището в Конуш.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      56
      5678
      24 -3
      17:54, 14 юни 2016
      Дано и други училища имат такъв директор. С иновативно мислене и работа за създаване на колектив. Защото така се постигат успехи. А не като някой директори които са в основата на интриги и чудене какво да сътворят.
    • 2
      Ме
      Мехмед атаман
      6 -10
      21:22, 14 юни 2016
      Някой знае ли дали фирма "Компютър Инсулт" на ро... Виж коментара
      • Bl
        Bleachboy
        8 -2
        00:11, 15 юни 2016
        Кой знае ....?А и има ли значение ?Всички са доволни !
    Последни новини