От х:

Днес в x:

Викат прокурора Мидов за свидетел по убийство. Гурбетчия загина след полет от 5-ия етаж. Преглед на печата – 4 ноември

Прокурорът от Хасково Петър Мидов е призован за свидетел по дело за убийство в пловдивския апелативен съд, съобщава днешния брой на "Новинар юг". Той ще трябва да дава показания дали хасковските полицаи са оказвали натиск върху Даурий Христов да натопи близнаците Йонко и Георги Илчеви за убийството на баща им. Братята бяха оправдани от местния окръжен съд, а основен свидетел срещу тях бе Даурий. По-късно той призна, че е натискан от ченгетата да ги натопи за убийството.

20 строителни фирми фалират до 2 месеца, акцентира на първа страница "Новинар юг". Прогнозата е на шефа на строителната камара Александър Киримов. Причина за фалитите е междуфирмената задлъжнялост и високите лихви по кредитите.

37 напират за школски директори, информира изданието. Толкова участват в конкурсите за 13 шефски места в областта.

5000 лева глоба за гробищни вандали, акцентира още изданието. Високата глоба, одобрена от ОбС Димитровград, е провокирана от поредното посегателство в парка на града това лято.

16 години затвор за пастрок, заклал ученик, пише вестникът на криминалната страница. Георги Караджов бе признат за виновен вчера от хасковския кръжен съд, ще трябва да плати и 50 бона кръвнина.

Спешно местят "Стоп", бил опасен, е друг акцент в броя. Знакът на кръстовището между ул. "Банска" и "Руен" не се вижда заради дърво, ще го местят.

Димитровград със силиконова кралица, с известна гордост съобщава изданието на 12 страница. След като Хасково може да се похвали с две силиконови красавици, съседния град отвръща на удара – 19-годишната Ева Георгиева вече е наедряла отпред.

Гурбетчия загина след полет от 5-ия етаж, с това заглавие в черна рамка отваря днешния си брой "Хасковска Марица". 22-годишният Минчо Ангелов паднал от 5-ия етаж на къщата си в Хасково часове след завръщането си от гурбет.

Чертаят фалити за половината строителни фирми, отбелязва вчерашното тревожно изявление на шефа на стоителна камара и "Хасковска Марица".

Изкоп събаря ограда на детска градина, акцентира със снимки от първата си страница изданието. Става дума за забавачката в "Орфей", до която ще се издига масивна сграда. Обектът обаче е бил обезопасен, става ясно в текста.

Спират малолетни ромки от училище, женят ги, четем още в броя. Две момичета – на 12 и на 13 години от Свиленград напускат школото заради предстоящ брак.

Нападнаха крупие с нож посред бял ден, акцентира изданието на криминалната страница. Криминално проявеният Шибил Минков – Бебека, нападнал крупието в харманлийско казино, одраскал го с ножа по главата. Полицията го издирва.

Глобяват мъж, разбил водопровод, четем още на страницата. Янаки Павлов от Свиленград се заел да ремонтира отходната шахта на блока си, но спукал централен водопровод и оставил целия квартал "Изгрев" за 24 часа без вода. Трудолюбивият човек ще отнесе глоба от 1000 лева.

2528 панелки в областта за спешно саниране, пише изданието на страницата "Общество". 40 лева на квадратен метър пестят до 40 на сто от разходите за отопление, допълва изданието.

16-годишната присъда за Георги Караджов за убийството на Сашко Дойчев е отразена на цяла страница в броя.

Рики Мартин зет на Динко Динев, пише на забавната 16 страница. Поп звездата ще вдига сватба със сродница на жълтия шеф в областта.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробностите – във вестниците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини