От х:

Днес в x:

Калифорнийската слава на Азис

Публикувано на 9 март 2008 от Nikola В един момент от познанството си с Дж си дадох сметка, че като за американец, той проявява твърде активен интерес към ориенталските ритми. Отделно, Дж изпитва невероятно любопитство към ромския етнос: явно историите които е докопвал от разните си източноевропейски приятели са го очаровали до крайна степен. Човекът иска да дойде на гости в София, за да може да се запознае с цигани.

Като добър приятел, реших да уважа тези му интереси и му занесох подарък- диск на Азис. Дадох го на Дж срещу обещание да не го пуска в мое присъствие, обещание което беше нарушено около четвърт минута по-късно. Чалгата и гласът на Азис плениха моя добър американски приятел, но още повече го плениха клиповете които намери в youtube. За неосведомените, в един от тях Азис плува преоблечен като лебед в един басейн.

За кратко време Дж показа Азис на кого ли не. Повечето хора реагираха със сдържано "What the fuck", но три от Дж-вите студентки зяпнаха в почуда и захлас. Едната от тях по-късно твърдеше, че слушала някаква песен 10 пъти подред. Аз никак не повярвах на това твърдение, но тя разказваше "Той е толкова нелеп, гласът му е толкова странен, и за какво по дяволите става дума, не мога да отлепя очи"

Въпреки че някъде на фон се страхувах, че съм направил непоправимо зло на добре отгледаната, заможна и добре образована станфордска студентска общност, но чувството за вина избледняваше с всеки изминал ден. Така минаха три седмици. В края им попаднах на парти, на което със сигурност бях единствения българин. Нямаше и, доколкото помня, представители на околните ни народи. Там обаче беше, въпреки волята ми, гласът на Азис. Лееше се от огромните колони и караше русите калифорнийци да хвърлят непривични гюбеци. Не е културен шок да бъдеш с хора от чужда цивилизация. Културен шок е да ги видиш как хората от чуждата цивилизация слушат чалга. Тихо пиех бира и се чудех дали е по-тъжно Азис да е най-известният българин или Стоичков.

Кой знае- може би пък ако дойде в Америка, Азис ще стане суперзвезда?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини