От х:

Днес в x:

Рекорд: Спряха влак със 120 кг. бижута. Преглед на печата – 1 ноември

Златни и сребърни бижута за 300 000 лева спряха митничарите на жп гарата в Свиленград, съобщава в заглавие над главата си днешния брой на "Хасковска Марица". Накитите – 108 кг. сребърни и 8 кг. златни, били открити в пътнически вагон при проверка. Това е рекордно количество заловена контрабандна бижутерия, гордеят се митничарите.

ТЕЦ "Марица-3" обгази Димитровград, информира в челния си материал на първа страница изданието. Концентрацията на серен диоксид, три пъти над нормата, е установена вчера в 15 и 16 часа.

Проверяват бетонджии за скрити приходи, акцентира още на първа страница вестникът. Данъчните ще ровят 30-те бетонови възела в областта.

Депутатът Илчев нежелан в родната ППО, информира от втора страница изданието. По-точната дума, изглежда, е "изгонен", както става ясно от текста. Съпартийците се нахвърлили върху горкия депутат, че нищо не е сторил за организацията и той се записал в друг клуб по интереси. Много правилно ги наричат "клубове по интереси", интересна работа.

Продават 13 дка в двор на болница, пише още на страницата. Площта се обявява за частна общинска собственост на Харманли, за да се продаде.

5882 с помощи за топло, чакат още, е друг акцент от страницата. Очаква се броят на подпомаганите за зимата да бъде по-голям от миналата година. От кандидатствалите до края на септември общо 8528 са одобрени 5882, информират от социалната дирекция.

Апаш краде 5000 лв. от камион, хващат го намясто, акцентира изданието на криминалната страница. 45-годишен от Горна Оряховица проникнал в кабината на камион, паркиран на хасковския бул. "България", но собственикът го забелязал и го пипнал на място.

Почетохме будителите с факелно шестве, отбелязва още изданието.

Намериха 5 кила марихуана, отложиха дело за стрелба по бременна, МАН се обърна в дере, са част от останалите заглавия на крими страницата.

Политици пробват с етническо напрежение да спечелят изборите. Това казва в кратко интервю за вестника журналистката от в. "Труд" Валерия Велева. Поводът е нейният разговор с Ахмед Доган, публикуван през седмицата в "Труд". Между другото тя казва: "Да говориш, че през 2008 г. в страна, членка на НАТО и на ЕС, някой може да си позволи на етническа основа да прави терористични актове, е абсурдно".
Би могло да е абсурдно, ако не ставаше дума за България. Например: Да говориш, че през 2008 година страна, членка на НАТО и на ЕС, може да се управлява от етническа партия, е абсурдно.
Е, абсурдно ли е?

"Хасково" възкръсна на задушница, спасява сезона, акцентира на спортната страница вестникът. Мачът в неделя срещу "Поморие" все пак ще се играе. Пари извадил босът на "Глобал" Шанер Сабри.

Научната слава на България – под това заглавие изданието публикува материал за почетния гражданин на Хасково проф. Петкан Проданов, който бе номиниран за енциклопедията "Научната слава на България". Публикацията е по повод деня на будителите.

Това бяха основните теми в днешния съботен брой на "Хасковска Марица". Подробности – във вестника.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини