От х:

Днес в x:

Прокуратурата почва и сарая на Аталай в Текето

Към момента все още няма образувана предварителна проверка по сигнала на кмета Георги Иванов за сарая на Аталай в хасковското село Текето, информира окръжният прокурор Иван Ванчев. Той уточни, че е запознат с публикациите, но поради проверките от висшите инстанции тези дни в окръжното обвинение не им останало време да се запознаят детайлно с изнесените факти и да се самосезират. Но нищо не пречи това да стане в близките дни, заяви Ванчев.

Кметът Георги Иванов обяви пред медиите в понеделник, че през септември миналата година имот от близо пет декара заедно с прословутия луксозен хотел е бил купен от пълномощника на фирма "Антора" Ревин Аталай – син на депутата Рамадан Аталай, за 30 000 лева. Продавач на имота е общинският съветник от Хасково Сунай Алиев.

Само шест месеца по-късно – през април 2008 имотът е деклариран в данъчното на стойност 640 000 лева.

При официалното откриване на хотела през май 2007 г. в Текето се изсипа цялото ръководство на ДПС начело с Ахмед Доган. Плътно до него бе и шефът на фирма "Монолит" и депутат от Хасково Иван Стаматов. Фирмата бе изпълнител на обекта.

Подозренията на кмета Георги Иванов са, че става дума за пране на пари. Имотът е продаден за скромната сума от 30 000 лева, защото иначе Сунай Алиев трябва да обяснява откъде има тези пари, предположи градоначалникът.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини