От х:

Днес в x:

Полицай загина смазан в голф. Режат Хасково за летище Узунджово. Преглед на печата – 24 октомври


Трагичната новина за смъртта на 36-годишният полицай от Хасково Янко Янев е тиражирана на челни места и в двата регионални вестника – "Новинар юг" и "Хасковска Марица". Оперативният работник намери нелепо смъртта си на пътя между Въгларово и Сираково миналата нощ.

Отказът на военното министерство да предостави на община Хасково запустялото летище край Узунджово също е водеща тема и за двете издания. Терминалът бе поискан от МО с решение на общинския съвет в Хасково. Според отговора на министерството предназначението на летището щяло да остане, въпреки че от 18 години никой не е проявил интерес към него и то пустее и се руши. И двата вестника публикуват коментара на кмета Георги Иванов, който е видимо разочарован от писмото на военните, макар да твърди, че го е очаквал.

СДС вика ОЛАФ в Свиленград, акцентира на първата си страница "Новинар юг". Известният като адвокат на мафията Добри Тодев твърди, че общината се управлявала непрозрачно и ще сигнализират европейските институции.

Бърза помощ с три нови линейки, информира още на първа страница "Новинар юг". Едната от тях е с висока проходимост.

Просветни ченгета следят даскали за частни уроци, пише още изданието. 20 от общо 90 школа в областта вече са проверени от инспектори. Нямало констатирани големи нарушения.

Пари няма, в неделя без мач на Ямача, пише с въпросителна накрая изданието на спортната си страница. Хроничната липса на средства рано или късно ще изхвърли тима от първенството. За неделя е насрочен мач с "Космос", много е вероятно да има служебен резултат от 0:3.
Но по-добре да паднем служебно от Космос, отколкото реално от Долно уйно.

Готвачка подпали дома на бившето си гадже, открива днешния си брой "Хасковска Марица". 38-годишната хасковлийка Милка драснала клечката в жилището на приятеля си Милен заради дълг от 10 бона. После се обадила на диспечерката във фирмата, в която той работи като таксиметров шофьор, и предупредила за палежа.
Милка е задържана, повдигнато й е обвинение за умишлен палеж и кражба. Назначена е и психиатрична експертиза заради неадекватното й поведение.

Цените на техниката нагоре заради скъпия долар, предупреждава "Хасковска Марица". Все по-трудно ще става и пазаруването на кредит само срещу лична карта, допълва изданието.

Килия за търсен от Интерпол, информира още вестникът. Вчера асеновградчанинът Айнур Иляз отново влезе зад решетките, след като преди това бе освободен от съда. Той бе пуснат заради закъсняло писмо от Виена, с което се иска екстрадирането му в Австрия. Нашенецът е обвинен в подправяне на документи и евро.

БСП се заигра с тракийските имоти, описва вестникът на страницата "Общество" почти вековната сага. Близо 15 милиарда долара с лихвите ни дължи Турция като обезщетение за прогонените от домовете им тракийци. Комшиите са признали задължението си с подписването на Ангорския договор, но няма достоен български политик, който да поиска спазването на този договор. И така вече почти век.

Приемат с предимство трайно безработни над 50 години, четем още в броя. 16 000 работни места ще бъдат открити през 2009 г. по програмите за заетост.

Аз, чалгата и хасковските дяволи е поредното парче от книгата на Стефан Цирков, което изданието пуска всеки петък на цяла страница. Колажът на страницата е интересен.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробносит – във вестниците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини