От х:

Днес в x:

Бандит налита с нож на ученик. Фалшификатор офейка заради гаф на Виена. Преглед на печата – 22 октомври

Бандит налита с нож на ученик, съобщава в заглавие над главата днешният брой на "Новинар юг". Въоръжен пробвал да обере апартамент в блок №29 на димитровградската улица "Димитър Благоев" вчера, но бил заварен от детето на собственика. Апашът го заплашил с ножа и духнал. Няколко часа продължило издирването му от полицията, включително с куче следотърсач. До редакционното приключване на броя бандитът не бе заловен, пише изданието.

Кметски брат "изкъпа" село с опасен хербицид, акцентира на първата си страница вестникът. Жителите на Гълъбец скочили срещу Фаик Мехмедалиев, който изсипал на мегдана препарата и боядисал площада в червено. Бизнесменът твърди, че е безопасен.

Отрязаха Сърница от филиал на училище, четем още в броя. В дневния ред на заседанието на ОбС в Минерални бани изобщо не е включена точка за обсъждане на проблема. Жители на селото заплашиха, че няма да пускат децата си да пътуват до близкото Караманци и ще ги спрат от училище.

Пускат "Кораба" в парк "Марица", пише още на страниците на "Новинар юг". Известният плувен басейн щял да бъде реставриран според проектите на димитровградската община.

Фалшификатор офейка заради гаф на Виена, открива днешния си брой "Хасковска Марица". Заради закъснялото писмо от Австрия Айнур Иляз, обвинен във фалшифициране на документи и евро, се измъкна от ръцете на правосъдието. Той бе освободен от хасковския съд рано сутринта миналия понеделник, защото срокът на законното му задържане изтече. Два часа след това пристигнали документите от Виена, но вече било късно. Асеновградчанинът вече бил духнал. Обявен е за общодържавно издирване.

Школските автобуси без вериги за зимата, информира в челен материал на първа страница изданието. Проблемът бе поставен на областното съвещание за готовността за зимата. Оказва се, че никой не е помислил за това. Репортери вчера попитали МОН по въпроса, но оттам мълчали.

Раздават якета на първолаци, акцентира още на първа страница изданието. Вчера дрехите пристигнали в Хасково, от днес ще ги раздават социалните служби по места.

Път на ужасите поема трафика на Харманли, четем още в броя. Алтернативното трасе задръстено броени часове след като пое автомобилния поток, пише изданието. Шофьорите вече го нарекли "Път на ужасите".

Хванаха телефонен измамник, акцентира изданието на криминалната страница. 19-годишен от Харманли, метнал по телефона баба с 2 бона, е разкрит и арестуван. Криминалистите намерили и тримата, обрали бензиностанция в града наскоро. Те също са зад решетките.

На Ямача поставят нов ултиматум за пари, акцентира на спортната страница вестникът. 6-има играчи на "Хасково" напускат отбора, ако до петък няма пари.

На Кенана: Пускаш фурната, пералнята аут, четем на страницата "Общество". Повод за материала е започналото разследване на ЕVN от комисията за защита на конкуренцията след жалба на живеещи на Кенана. Слабият ток е една от големите болки на вилната зона.

Повдига ми се от имитацията на живот, казва в интервю за вестника режисьорът Георги Михалков. Неговият спектакъл "Няма да платим, няма да платим" по Дарио Фо е в афиша на хасковския театър през ноември.

Това бяха основните теми в днeшния регионален печат. Подробности – във вестниците.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини