От х:

Днес в x:

Григор ще играе в турнир за 2 милиона евро

Голямата надежда на българския тенис Григор Димитров ще вземе участие в изключително силния турнир от сериите „Мастърс" в Мадрид с награден фонд 2 270 000 евро.
17-годишният шампион от юношеските Уимбълдън и US Open ще играе в квалификациите в испанската столица с личната благословия на Йон Циряк. Румънският милиардер е идеолог и основател на състезанието, чието пълно име е Mutua Madrileña Masters. Така Димитров става първият български тенисист от много години, който ще участва в толкова силен турнир, съобщава racketi.com.
За българина това ще бъде второ участие в състезание на АТР. През юни Григор дебютира в Хернотенбош (Холандия) и отстъпи в първия кръг на основната схема на Игор Андреев с 1:6, 3:6. Следващата седмица пък Димитров ще играе с „уайлд кард" в Базел. Гришо трябва да изиграе първия си мач в залата в събота, когато е началото на квалификациите.
Във вторник хасковлията ще получи наградата си за Спортист №1 на България за септември, заради титлата си в Ню Йорк и последвалото от нея първо място в световната ранглиста при юношите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини