От х:

Днес в x:

6 от Хасково с право на опасни отпадъци

13 разрешителни и осем регистрационни документа за дейности с отпадъци са издадени от директора на регионалната екоинспекция от началото на 2008 година, съобщиха от РИОСВ-Хасково. Най-голям брой разрешителни – 11 са на оператори, упражняващи дейност на територията на област Хасково и само 2 за област Кърджали. От операторите с получени разрешителни за дейности с отпадъци в Хасковска област повечето имат разкрити площадки в града – 6, за Димитровград те са трима и двама за град Харманли.

По-голямата част от издадените разрешителни са за площадки, на които се събират, съхраняват и разкомплектоват излезли от употреба автомобили. Издадени са и разрешителни за две площадки за събиране и временно съхраняване на електрическо и електронно оборудване, толкова са и автосервизите, извършващи дейности по смяна на масла.

За издаването на разрешително и за регистрационен документ за дейности с отпадъци физическите и юридически лица трябва да подадат заявления в съответната регионална екоинспекция, където ще се извършват дейностите. В заявлението се посочва срокът, за които се иска осъществяването на дейностите, но той не може да е по-голям от пет години, местонахождението на площадката, вида на отпадъка, конкретните дейности с отпадъци, количеството в тон за година и произхода на отпадъка, отчняват от РИОСВ.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини