От х:

Днес в x:

Федерацията на потребителите: Правят хляб на бунище

Фирма в Хасково произвежда хляб в зона за вторични суровини, преди време в неин самун бе открит живак, но случаят беше прикрит. Тези обвинения се съдържат в декларация на инициативен комитет, адресирана да министър председателя Сергей Станишев, министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов, на здравеопазването д-р Евгений Желев, евродепутатката Маруся Любчева, областния управител на Хасково и кмета на общината. Документът е вдъхновен от шефа на федерацията на потребителите в Хасково Емил Георгиев.

В декларацията е припомнен и случаят с фирма "Дани", която произвеждала нерегламентирано хляб в продължение на 5 г. Друга хлебарска фирма - "Емил Николов" пък била разследвана от районната прокуратура по същите причини.

Към декларацията е прикрепена и подписка с 1300 парафа. Основното искане в нея е незабавно да се отпуснат средства за довършване на пречиствателната станция на яз. "Тракиец" неведнъж обещавани от министри и замминистри на срещи в Хасково, както и освобождаването от длъжност на шефа на РИОКОЗ Хасково д-р Делчо Янев, заради прикриване на данни за качеството на водата и на хлебарските фирми.

Ако до 7 ноември не получим писмени уверения за изпълнение на нашите искания, ще преминем към граждански протест, като блокираме движението по Е-80 до с. Клокотница и пътя Хасково-Кърджали в района на с. Конуш, пише в декларацията.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини