От х:

Днес в x:

Пенсионерите: Бутнахме губернатор, ще съборим и шефа на ХЕИ

Ние, пенсионерите, бяхме най-активни преди три години, когато събрахме 4000 подписа за спирането на водата от язовир "Тракиец", обяви на брифинга на федерацията на потребителите днес председателката на обединения съюз на пенсионерите Атанаска Митева.

По-късно водоподаването от язовира наистина беше спряно, припомни тя. Тогава заради негодната за пиене вода си отиде тогавашният областен управител Георги Зарчев, ние го бутнахме, каза още тя.

Пенсионерските организации били най-активни и при събирането на сегашните 1300 подписа под искането за пречиствателна на "Тракиец" и за бутането на шефа на РИОКОЗ (бившата ХЕИ) д-р Делчо Янев. Ще бутнем и него, закани се пинсионерската лидерка

Председателят на хасковската федерация на потребителите Емил Георгиев бе осъден на първа инстанция от шефа на РИОКОЗ за клевета. Сега Георгиев обжалва в окръжен съд и нае адвокати на федерацията.

Има натиск върху съда, който ме осъди, заяви Герогиев. По думите му за решението в полза на здравния шеф натискали бившият губернатор Георги Зарчев и окръжен съдия от Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини