От х:

Днес в x:

Всяко второ престъпление в Харманли остава неразкрито

Процентът на разкриваемост на престъпленията в РПУ Харманли е 52. 44, което на практика означава, че се разкрива всяко второ. За сравнение - през 2007 неразкритите престъпления са били с 7. 44 процента повече. Това са данни от анализа на РПУ Харманли за първото полугодие на тази година, с който ще бъдат запознати общинсикте съветници на 30 септември. За шестте месеца от годината, в РПУ Харманли са приети 185 сигнала за извършени криминални престъпления, спрямо 217 за същия период на миналата, пише още в доклада. Убийства през анализирания период няма извършени. Грабежи има 3, като единият е разкрит, а за другите два, извършителите са известни, но дознанията още не са приключили. Изнасилвания и опити за изнасилвания не са извършвани, но има две преписки за съвокупление с малолетно лице, и двете срещу едно и също лице.
Най-често извършваните престъпления на територията на РПУ Харманли са кражбите. За първото полугодие на 2008-ма те са общо 75 бр., спрямо 93 за същия период на миналата година. Анализът показва, че процентът на разкриваемост е увеличен в сравнение с 2007-ма, пише в доклада на пилицията.
Разгледани са и престъпленията, извършени от малолетни и непълнолетни и работата на Детска педагогическа стая. В района на общините Харманли, Маджарово и Симеоновград работят двама инспектори ДПС и 7 обществени възпитатели. Статистиката показва, че за първите 6 месеца от годината на отчет се водят 67 малолетни и непълнолетни лица - 42 за Харманли и Маджарово и 25 за Симеоновград. Тази цифра, сравнена с миналогодишната (83), показва спад в извършването на престъпления от малолетни и непълнолетни.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини