От х:

Днес в x:

2 °C

Кмет окова дядо заради уличен ремонт. По-евтин хляб за бедните. Преглед на печата – 26 септември

Кметът на Гарваново окова дядо Иван Петела и го заключи вкъщи, защото не давал на работниците да подготвят за асфалтиране сокака, на който живее, съобщава челно днешния брой на "Хасковска Марица". От фирмата дебнели безуспешно няколко месеца стареца, но инатливият гарвановец бил винаги на поста си. Това принудило селският управник да мине към крутите мерки. Така невидялата асфалт селска уличка била успешно чакълирана.

Разчистиха животинските трупове от Карамутли, акцентира изданието на първа страница. Това става след десетдневно подхвърляне на топката между институциите кой да прибере вмирисаните кости. Вчера това бе сторено. Нулев е шансът да бъде разкрит извършителят, допълва по темата вестникът.

Бирници поемат гръцки бракониери, четем още в броя. Трима контрабандисти на бяла пясъчна мида от Гръцко получили наказателните си постановления по пощата. След изтичане на срока за обжалване те ще бъдат предадени на агенцията за държавни вземания, обяснява изданието.

Оправдаха шефа на ТЕЦ-а в Димитровград, акцентира на криминалната си страница "Хасковска Марица". Янко Янков бе оправдан по обвинение в безстопанственост, довела до ощетяване на предприятието с 1. 5 млн. лева. Защитата обаче опровергала убедително обвиненията и бившият директор бил оправдан.

ВиК ще плаща 53 лв./кв. м. за дупки в асфалта, информира още изданието. Това е решение на ОбС в Свиленград.

Евтин хляб за Хасково? Забравете! Под това заглавие на страницата "Общество" вестникът описва вчерашния протест на пенсионерите срещу високата цена на насъщния. По темата е добавена и информацията, че на среща в областната администрация хлебопроизводителите са обещали да доставят чрез социални грижи хляб на ниска цена за най-бедните.

Интервю с Елена и Кръстю Лафазанови е публикувано на 10 страница в броя. Те гостуват на хасковската публика със спектакъла "Интимни беседи по онзи въпрос".

Шекспир дърпа Григор за 11-и клас, акцентира на спортната си страница вестникът. В материала е описано вчерашното тържествено посрещане на тенис звездата в училище.

Темата е избрана от "Новинар юг" за водеща на броя – "Срещнаха го като суперзвезда". Изданието публикува и голяма снимка от коридора на Спортното, на която се вижда как Григор, щастливо усмихнат, крачи заобиколен от по-малките си съученици.

По-евтин хляб за бедните, акцентира на първата си страница "Новинар юг". Социално слабите да купуват самуна по 60 стотинки, било договорено на вчерашната среща с големите хлебопроизводители от региона с губернатораката Райна Йовчева.

С 60 лева скача заплатата на медсестрите в болницата, информира изданието. Финансовото състояние на МБАЛ позволява да се вдигнат заплатите на всички в лечебното заведение. Вестникът пресмята и актуализираните заплати – медицинските сестри ще взимат по около 500 лева, лекарските пък ще гонят 800 лв.
Разбира се, ако сравним тези увеличени заплати с тези в нормалните страни, ще се види, че положението всъщност е отчайващо.

Изровиха от гроба майката на разфассован със сатър, акцентира на криминалната страница "Новинар юг". Есхумирано е тялото на родителката на Ръмпо от Въгларово, който бе убит и разфасован това лято. МВР сочи като извършител на зверството съселянинът му Желязко Желязков. Есхумацията имала за цел да се вземе генетичен материал за ДНК анализ.

Ако имате камъни в душите, идете при психотерапевт, това съветва в интервю за вестника Мадлен Алгафари. Тя, разбира се, е психотерапевт.

Без "Мис България по Коледа", информира на 12 страница изданието. Тази година можело да няма коронация на най-красивата българка заради високите цени за излъчване на шоуто.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните ви ангажименти да ви занимават и през почивните дни. Това едва ли ви изненадва и още по-малко разочарова. Работата ви носи удовлетворение, пък и не е толкова натоварена, колкото интересна. Посветете й се и днес, заслужава си. Благоприятен период за нови начинания и планиране на дългосрочни проекти.
28 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Сега енергията ви е в изобилие, затова отрано се замислете как най-добре да използвате тази благодат. Придобивате нови познания и умения. Любовта ви се усмихва, затова е твърде вероятно да пренебрегнете част от професионалните си задължения, за да прекарате времето си с любимия човек.
28 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще станете съпричастни на чуждите проблеми и ще им посветите голяма част от времето си днес. Не пренебрегвайте задачите си, особено онези, които са със срок днес. Неотложни решения ще ви подтикнат към адекватни и бързи реакции. За много от вас денят се свързва и със спонсорство и реализирани финансови сделки.
28 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса,одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
28 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умората ще ви подтикне да потърсите тихо място за отмора. Уважавайте желанието и на другите да се чувстват спокойни, отнесете се с разбиране към проблемите им. Новини, свързани с финансите ви ще подобрят настроението ви, но и ще ви направят по-активни в уреждане на срещи и други делови задачи.
28 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Грижейки се за интересите си, ще проявите разбиране към работата и проблемите на околните, с което ще ги приобщите към работата си. Без да се оставяте на случайността, ще действате съобразно новите условия, както на работното място, така и в обществено-политически план. Предложение за работа или обучение в чужбина за други.
28 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Здравето ви ще ви застави да потърсите нетрадиционни методи на лечение. Любим човек също би ви помогнал да се разтоварите от напрежението и да се заредите с позитивни мисли. Дайте си сметка, че умората засилва притесненията ви, като ви прави нервни и раздразнителни. По-леко ще ви стане и от новината, която ще ви поднесат вечерта.
28 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С лекота ще осъществявате идеите си днес. Ще очаровате с присъствието си и ще срещате разбиране и съпричастност. Няма да се затрудните и в общуването с деловите си партньори. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. За здравето трябва да се погрижите, съществува опасност от настинки и хронични страдания.
28 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се противопоставяйте сляпо на нововъведенията около вас. Изслушайте застъпниците им, може би наистина имат право. Насочете енергията си в позитивна насока. Изявете потенциала си. Възможности за това не липсват, просто трябва да вдигнете поглед. Близост и хармония с човек от обкръжението ви.
28 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С поведението си респектирате околните и така съзнателно ги подчинявате на волята си, спестявайки си изненади. С навременните си действия по интересуващ ви въпрос ще благоприятствате професионалното си развитие. Не позволявайте да се показвате отегчени пред някой, който ви интересува.
28 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви решаването на важен въпрос. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек, на когото бихте могли да се доверите. Вечерта се заемете с нещо приятно и разтоварващо. Работата не е за предпочитане.
28 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е удачен за експерименти от всякакъв род. Ентусиазмът ви е заразителен и отваря всички врати пред вас. Великодушието ви ще ви спечели нови приятели. Отдайте се на желанията си - днес почти всичко ви е позволено.
28 яну 2021
Последни новини