От х:

Днес в x:

15 °C

Кмет окова дядо заради уличен ремонт. По-евтин хляб за бедните. Преглед на печата – 26 септември

Кметът на Гарваново окова дядо Иван Петела и го заключи вкъщи, защото не давал на работниците да подготвят за асфалтиране сокака, на който живее, съобщава челно днешния брой на "Хасковска Марица". От фирмата дебнели безуспешно няколко месеца стареца, но инатливият гарвановец бил винаги на поста си. Това принудило селският управник да мине към крутите мерки. Така невидялата асфалт селска уличка била успешно чакълирана.

Разчистиха животинските трупове от Карамутли, акцентира изданието на първа страница. Това става след десетдневно подхвърляне на топката между институциите кой да прибере вмирисаните кости. Вчера това бе сторено. Нулев е шансът да бъде разкрит извършителят, допълва по темата вестникът.

Бирници поемат гръцки бракониери, четем още в броя. Трима контрабандисти на бяла пясъчна мида от Гръцко получили наказателните си постановления по пощата. След изтичане на срока за обжалване те ще бъдат предадени на агенцията за държавни вземания, обяснява изданието.

Оправдаха шефа на ТЕЦ-а в Димитровград, акцентира на криминалната си страница "Хасковска Марица". Янко Янков бе оправдан по обвинение в безстопанственост, довела до ощетяване на предприятието с 1. 5 млн. лева. Защитата обаче опровергала убедително обвиненията и бившият директор бил оправдан.

ВиК ще плаща 53 лв./кв. м. за дупки в асфалта, информира още изданието. Това е решение на ОбС в Свиленград.

Евтин хляб за Хасково? Забравете! Под това заглавие на страницата "Общество" вестникът описва вчерашния протест на пенсионерите срещу високата цена на насъщния. По темата е добавена и информацията, че на среща в областната администрация хлебопроизводителите са обещали да доставят чрез социални грижи хляб на ниска цена за най-бедните.

Интервю с Елена и Кръстю Лафазанови е публикувано на 10 страница в броя. Те гостуват на хасковската публика със спектакъла "Интимни беседи по онзи въпрос".

Шекспир дърпа Григор за 11-и клас, акцентира на спортната си страница вестникът. В материала е описано вчерашното тържествено посрещане на тенис звездата в училище.

Темата е избрана от "Новинар юг" за водеща на броя – "Срещнаха го като суперзвезда". Изданието публикува и голяма снимка от коридора на Спортното, на която се вижда как Григор, щастливо усмихнат, крачи заобиколен от по-малките си съученици.

По-евтин хляб за бедните, акцентира на първата си страница "Новинар юг". Социално слабите да купуват самуна по 60 стотинки, било договорено на вчерашната среща с големите хлебопроизводители от региона с губернатораката Райна Йовчева.

С 60 лева скача заплатата на медсестрите в болницата, информира изданието. Финансовото състояние на МБАЛ позволява да се вдигнат заплатите на всички в лечебното заведение. Вестникът пресмята и актуализираните заплати – медицинските сестри ще взимат по около 500 лева, лекарските пък ще гонят 800 лв.
Разбира се, ако сравним тези увеличени заплати с тези в нормалните страни, ще се види, че положението всъщност е отчайващо.

Изровиха от гроба майката на разфассован със сатър, акцентира на криминалната страница "Новинар юг". Есхумирано е тялото на родителката на Ръмпо от Въгларово, който бе убит и разфасован това лято. МВР сочи като извършител на зверството съселянинът му Желязко Желязков. Есхумацията имала за цел да се вземе генетичен материал за ДНК анализ.

Ако имате камъни в душите, идете при психотерапевт, това съветва в интервю за вестника Мадлен Алгафари. Тя, разбира се, е психотерапевт.

Без "Мис България по Коледа", информира на 12 страница изданието. Тази година можело да няма коронация на най-красивата българка заради високите цени за излъчване на шоуто.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
28 окт 2020
Последни новини