От х:

Днес в x:

Кмет окова дядо заради уличен ремонт. По-евтин хляб за бедните. Преглед на печата – 26 септември

Кметът на Гарваново окова дядо Иван Петела и го заключи вкъщи, защото не давал на работниците да подготвят за асфалтиране сокака, на който живее, съобщава челно днешния брой на "Хасковска Марица". От фирмата дебнели безуспешно няколко месеца стареца, но инатливият гарвановец бил винаги на поста си. Това принудило селският управник да мине към крутите мерки. Така невидялата асфалт селска уличка била успешно чакълирана.

Разчистиха животинските трупове от Карамутли, акцентира изданието на първа страница. Това става след десетдневно подхвърляне на топката между институциите кой да прибере вмирисаните кости. Вчера това бе сторено. Нулев е шансът да бъде разкрит извършителят, допълва по темата вестникът.

Бирници поемат гръцки бракониери, четем още в броя. Трима контрабандисти на бяла пясъчна мида от Гръцко получили наказателните си постановления по пощата. След изтичане на срока за обжалване те ще бъдат предадени на агенцията за държавни вземания, обяснява изданието.

Оправдаха шефа на ТЕЦ-а в Димитровград, акцентира на криминалната си страница "Хасковска Марица". Янко Янков бе оправдан по обвинение в безстопанственост, довела до ощетяване на предприятието с 1. 5 млн. лева. Защитата обаче опровергала убедително обвиненията и бившият директор бил оправдан.

ВиК ще плаща 53 лв./кв. м. за дупки в асфалта, информира още изданието. Това е решение на ОбС в Свиленград.

Евтин хляб за Хасково? Забравете! Под това заглавие на страницата "Общество" вестникът описва вчерашния протест на пенсионерите срещу високата цена на насъщния. По темата е добавена и информацията, че на среща в областната администрация хлебопроизводителите са обещали да доставят чрез социални грижи хляб на ниска цена за най-бедните.

Интервю с Елена и Кръстю Лафазанови е публикувано на 10 страница в броя. Те гостуват на хасковската публика със спектакъла "Интимни беседи по онзи въпрос".

Шекспир дърпа Григор за 11-и клас, акцентира на спортната си страница вестникът. В материала е описано вчерашното тържествено посрещане на тенис звездата в училище.

Темата е избрана от "Новинар юг" за водеща на броя – "Срещнаха го като суперзвезда". Изданието публикува и голяма снимка от коридора на Спортното, на която се вижда как Григор, щастливо усмихнат, крачи заобиколен от по-малките си съученици.

По-евтин хляб за бедните, акцентира на първата си страница "Новинар юг". Социално слабите да купуват самуна по 60 стотинки, било договорено на вчерашната среща с големите хлебопроизводители от региона с губернатораката Райна Йовчева.

С 60 лева скача заплатата на медсестрите в болницата, информира изданието. Финансовото състояние на МБАЛ позволява да се вдигнат заплатите на всички в лечебното заведение. Вестникът пресмята и актуализираните заплати – медицинските сестри ще взимат по около 500 лева, лекарските пък ще гонят 800 лв.
Разбира се, ако сравним тези увеличени заплати с тези в нормалните страни, ще се види, че положението всъщност е отчайващо.

Изровиха от гроба майката на разфассован със сатър, акцентира на криминалната страница "Новинар юг". Есхумирано е тялото на родителката на Ръмпо от Въгларово, който бе убит и разфасован това лято. МВР сочи като извършител на зверството съселянинът му Желязко Желязков. Есхумацията имала за цел да се вземе генетичен материал за ДНК анализ.

Ако имате камъни в душите, идете при психотерапевт, това съветва в интервю за вестника Мадлен Алгафари. Тя, разбира се, е психотерапевт.

Без "Мис България по Коледа", информира на 12 страница изданието. Тази година можело да няма коронация на най-красивата българка заради високите цени за излъчване на шоуто.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини