От х:

Днес в x:

bTV и кабелните оператори не се разбраха

До дни кабелните телевизии може да останат без програмата на bTV, предупредиха в съвместно съобщение Асоциацията на българските кабелни оператори (АБКО) и Тв клуб 2000. От двете организации са разочаровани от липсата на напредък в продължаващите втори месец разговори с ръководството на телевизионния канал.
Възраженията на операторите са главно срещу включените в офертите, които трябва да подпишат, такси. bTV е ефирна телевизия и не следва излъчването й по кабел да се облага, е позицията на АБКО. За неприемливо се сочи и пакетирането на телевизионни програми, тъй като предлагането на bTV следва да е отделно и извън какъвто и да било пакет от други телевизионни програми. Операторите са още против въвеждането на такси за бъдещи и все още несъществуващи телевизионни програми.

След като преговорите не са довели до желания резултат, повечето от операторите са обявили, че не виждат смисъл в тяхното продължаване. Те вече са готови да уведомят крайните си потребители, че възнамеряват да преустановят излъчването на програмата на Би Ти Ви, съобщават от АБКО и ТВ клуб 2000, като уточняват, че са обобщили мненията на членовете си от цялата страна, но решение за преустановяване на излъчването всеки отделен оператор ще взима по собствена преценка.
От двете организации предварително поднасят извинения на своите потребители заради неудобството, което ще им създадат.
Източник: insurance.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини