От х:

Днес в x:

Общината си взе стадиона от ПФК “Хасково”

С решение на общинските съветници по-рано днес стадионът на Ямача бе отнет от ПФК "Хасково". Договорът, с който общината го предоставяше за безвъзмездно ползване на футболния клуб, бе прекратен едностранно без предизвестие заради неизпълнение от страна на клуба.

От докладната на кмета Георги Иванов става ясно, че спортното съоръжение е предадено за стопанисване на ПФК "Хасково" през месец май 2003 г. Освен това общината е превеждала на клуба всеки месец по 1500 лева, по-късно увеличени на 2500 лв., за покриване на всички разходи по ползването на стадиона.

Проверка показа, че към настоящият момент дружеството дължи на ВиК и Енергото сумата от около 8000 лева. Налице е неизпълнение на подписаният между нас договор, затова той следва да бъде прекратен едностранно и без предизвестие, пише в докладната си кметът.

Другата докладна записка по проблемите на футбола, внесена от общински съветници от ГЕРБ, бе отхвърлена от съветниците. В нея се иска финансова ревизия на футболния клуб, а той не е общинска собственост, бе мотивът на общинарите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини