От х:

Днес в x:

14 °C

Купчина кокали скара институцииите в Хасково

Огромната купчина животински кости и остатъци, изхвърлени в дере в местността "Свети дух" край Хасково днес скара общината и РВМС. Институциите в Хасково не могат да се разберат кой е отговорен за изхвърлянето на кокалите и почистването на местността, предпочитана за отдих на хората през уикендите. Вонята, която се разнася на стотици метри околовръст обаче превръща мястото в бунище, при това опасно.

Въпреки уверенията на РВМС във вторник, че животинските остатъци и костите са изчистени оттам и пътуват с кола към екарисажа във Варна, днес репортери се убедиха, че кокалите са си на мястото, а вонята е още по-силна.Шефът на РВМС д-р Джамил Читов (на снимката долу) обясни, че във вторник е осигурил колата на екарисажа да отиде до мястото, но работниците на "Екопрогрес", изпратени от общината, не са си свършили работата. Кирил Керанов, заместник кмет на Хасково пък опонира, че това изобщо не е задължение на общината. Животинските трупове и остатъци са грижа на РВМС и РИОКОЗ по закон, отсече Керанов, който впрочем е юрист.Това е пълно безумие, прехвърля се топката към нас, оправда се шефът на РВМС д-р Джамил Читов. Аз не мога да изпратя експерти да ровят кокалите в дерето, отсече той. И цитира закона за ветеринарно медицинската дейност: "Кметовете на общини организират събирането на трупове на животни и изграждането на трупни ями..."

В отговор нападката Кирил Керанов (на долната снимка) също отвори закона. В Наредба 44 – за организацията във фермите и стопанствата пише, че "обектите трябва да разполагат с трупосъбирателен пункт, помещение за аутопсия и съхраняване на дезицнфекционни средства". Аз не мога да пратя работниците там, защото те нямат нито ръкавици, нито специалните защитни средства, които изисква законът. Ако се окаже, че тези остатъци са от болни животни, от чума или бяс да речем, тогава какво става, кипна Керанов.Докато представителите на институциите са карат чие задължение са вмирисаните кокали край Хасково, гниенето на животинските остатъци продължава и привлича скитащи кучета и животни, които могат да разнесат всякакви зарази.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
29 окт 2020
Последни новини