От х:

Днес в x:

Долните австрийци от EVN пускат ток на Кенана избирателно. Забраниха нощния гроздобер. Преглед на печата – 19 септември

Виладжии: В Кенана пускат ток избирателно, пише над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". 10 молби за електричество мухлясват от две години в Енергото, а вчера техни служители пуснали ток на строителен обект. Това вбеси хората на Кенана и те писали директно на долните австрийци ( собствениците на EVN са от Долна Австрия). Отговорът на пресаташето на компанията е усукан и от него нищо не се разбира. Представители на кенанци щели да пътуват до Австрия, за да обяснят на място проблемите си на големите шефове.

Осъдиха на 10 години футболист на ЦСКА за дрога, акцентира на първа страница изданието. Пламен Тодоров заедно с още двама свои авери ще лежи в затвора за трафик на опиум. Дрогата е засечена на Ново село преди повече от година.

Михалевски: Правим Топ 100 на опасните пътища, пише още в броя. Повод за материала е вчерашното заседание в областната администрация, на която присъства и замминистърът. Това щяло да стане до 10 дни. След това щели да бъдат ремонтирани опасните участъци.

Хасковлии даряват нова църква в Аврен, четем още в броя. Кирил Вълков бил сред най-големите дарители за новия храм.

Дават 50 ст. за кг. грозде от Малко Градище, акцентира изданието. Това е най-високата цена, предлагана в региона. Нашето грозде е с много добри качества, хвалят се местните производители.

Хванаха половин тон контрабандна мръвка, пише още изданието. Полицаи и инспектори от ДВСК ловнали 540 кила телешко, претоварвано от лека кола в турски тир край Клокотница. Може да се предположи, че нелегалната мръвка има връзка с намерените преди три дни купища животински кости в местността "Свети дух" край Хасково.

ДПС превърна електората си в крепостници, пише на страницата "Общество", но под друго заглавие – "Истината за възродителния процес – база за нова десница". Според Емил Кошлуков Атака и ДПС нямат място в парламента.

Възпитаник на балет "Тангра" в Ню Йорк, акцентира на 16 страница изданието. Талантливият солист на хасковската група Ники Илиев премина тримесечен курс при майстори на танцовото изкуство в САЩ.

Най-неуморният фотожурналист и незаменим приятел на "Хасковска Марица" – Ники Матанов, днес празнува внушителен юбилей, пише още на страницата.
Вестникът е пропуснал да отбележи, че за празника си Ники Матанов получи най-хубавия подарък от Америка – съпругата му Радка се завърна преди ден от страната на неограничените възможности.
Честито и наздраве!

Пием от "Тракиец" до 2 г., пише над главата на другият регионален всекидневник – "Новинар юг". Това всъщност обещава замминистър Димчо Михалевски, макар че на неговите обещания сме се наслушали. Нямало проблем с осигуряването на парите за пречиствателна станция. Сега проблемът бил друг – в министерството обсъждали дали да се използва точно предложената от общината технология, или друга.
Чиновниците може да обсъждат този въпрос още десет години. Там борбата, както винаги, е за пари и интереси.
Затова докато чакате да пиете от "Тракиец", си пийте от чашите.

Забраниха нощния гроздобер, акцентира на първа страница вестникът. Става дума за Малко градище, където издали интересната заповед. Това се правело, за да се пресекат нощните набези на крадците.
Безплатно ноу-хау – забранете гроздобера изобщо. Тогава ще има и нула крадци.
Иначе заповедта би била смешна, ако не беше толкова безсмислена. Все едно да се забрани дишането между два и четири следобед.
Гроздето си е на стопанина и ще си го бере когато си иска.

Заря в Хасково за Независимостта, акцентира още изданието. Тържественият ритуал ще е от 19 часа в понеделник.

Дървата с 24 лева по-скъпи от лани, пише още в броя. Новите цени са факт от доста време. Хората вече започнали да палят печки и камини заради захлаждането, пише вестникът. Да, първата баба вече успя да си запали къщата миналия ден.

Григор Димитров със собствен сайт, пише още на спортната страница в броя. Страницата на младата надежда в тениса все още е в процес на разработване, но вече регистрира доста посещения. Почти половината били от Щатите, допълва изданието.

Отказах на Ройтерс да снимам Живков папарашки, казва в интервю за вестника фотографът Иво Хаджимишев, чиято изложба все още е в градската галерия в Хасково. От световната агнеция поискали от фотографа да се качи на един дувар и да дебне Живков, който тогава бил под домашен арест, да се покаже на прозореца. Снимаш го и ни пращаш снимката, наредили от Ройтерс. Фотографът обаче поискал среща с бившия държавен глава и го снимал в нормална обстановка.
"Когато си позволяваме да сме свободни, трябва да сме готови да си платим за това", казва още майсторът на обектива. Точно и ясно, няма какво повече да се добави.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – в новите броеве на "Хасковска Марица" и "Новинар юг".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини