От х:

Днес в x:

Министър Миков влезе в ареста. Преглед на печата – 13 септември

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков влезе вчера в ареста на РПУ Хасково. Това обаче стана доброволно – да го разгледа. Така описва "Хасковска Марица" вчерашното посещение на МВР шефа в областния град, където той резна лентата на обновената сграда, в която се помещава районното управление.
Заглавието, разбира се, е леко подвеждащо, но хваща око.

Майка на две деца се самоуби в дома си, информира над главата си изданието. 42-годишната Радостина Маркова била открита мъртва в дома си в Болярово в четвъртък вечерта от децата си. Според полицията няма данни за насилие. Жената имала проблеми с алкохола, а наскоро починал от рак баща й, описва поредната драма вестникът.

Стопани не щат 1500 евро годишно, акцентира на първата си страница "Хасковска Маица". Нулев интерес към програмата за подпомагане на малките полупазарни стопанства регистират в областта, допълва вестникът.

Разрешават маломерни паралелки в 7 села, пише още изданието. Това предстои да се реши на предстоящото заседание на ОбС Хасково. Населените места в общината с по-малки класове са Войводово, Долно Големанци, Криво поле, Малево, Динево, Конуш и Книжовник.

Издирват 26-годишен мъж, наръгал чичо си, пише още на криминалната страница в броя. Младият мъж нападнал сродника си след пиянски скандал, потърпевшият обаче отказал да подаде жалба.

Хванаха 4-ма измамници, четем още на страницата. Схемата е класическа – по телефона съобщават на жертвата, че синът му е блъснал дете и за освобождаването му от ареста са необходими 7 бона. 53-годишен харманлиец обаче заподозрля измамата и се обадил в полицията. Мошениците са арестувани.

Традиционната рибарска страница в съботния брой този път е посветена на язовира край село Мандра. Там миналата неделя се провел поредният турнир.

В приложението "BG жена" е публикуван материал за хасковската снаха Евгения Банева. Тя е съпруга на известния по този край шеф на "АКБ форес" Николай Банев. Фамилията притежава луксозен палат в село край Минерални бани.

В другото съботно приложение – "Арена", е публикувано интервю с лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Това бяха основните теми в днешния брой на "Хасковска Марица". Подробностите – във вестника.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини