От х:

Днес в x:

15 °C

Осъдиха циганите, които се млатиха с полицаи вчера

Ние си стояхме пред магазина в квартала си приказвахме, когато изведнъж от патрулката изскочиха полицаите и ни задърпаха към колата. Никой не се е противил, влязохме доброволно. Обаче униформите ни ритаха, блъскаха и ме държаха за гушата.

Тези опашати лъжи разказаха днес пред съдията Иван Маринов в димитровградския съд четиримата арестувани роми от квартал "Вулкан". Пред Темида застанаха Красимир Ангелов – 18-годишен, сестра му Атанаска Ангелова, на 30 г., брат му Генади Панчев – Ташунко, 22-годишен, и зет му Тончо Тодоров, на същите години.

Те бяха осъдени за дребно хулиганство в бързо съдебно производство – Красимир на 10 денонощия зад решетките, Атанаска – на 1 денонощие, Генади на 10 и Тончо – на 5 денонощия.Те са сред основните подстрекатели на циганската тълпа, която връхлетя върху униформена патрулна двойка на димитровградската полиция, събори единия от тях на земята и му строши радиостанцията. Ченгетата стреляли във въздуха със стоп патрони и повикали подкрепление по мобилните си телефони. Беше доста страшно – тълпа озверели роми, всеки вика, блъска, рита и се бие, описа ситуацията единия от униформените. Нямаше как да стреляме в тълпата, защото можеше да пострадат и невинни, обясни той.

Мелето в квартала се заформило снощи заради хубавата Хулия, която от няколко месеца живее на семейни начала с Красимир. Родители й Севетин и Хатидже, не одобрявали връзката й с циганина, но почти се примирили с фактите.Сестрите на Красимир обаче – Фанка и Атанаска, непрекъснато я тормозели. Масовият бой пред кварталния магазин започнал от невинна караница между Красимир и Хулия. Сестрите му обаче се намесили и започнали да я обиждат, да я наричат "курва", "долна туркиня", да я дърпат и удрят. Красимир се мъчел да защити любимата си.

Хулия се обадила на родителите си, които не след дълго пристигнали.
Още не бях слязла от колата, Фанка започна да ме обижда и ругае, разказа пред съда майката Хадидже. Наричаше ме "долна курва", и "вземете си кучката". Аз съм жена на 42 години, никога през живота ме не са ме обиждали така, почти се разплака в залата майката. Бащата също отнесъл ругатни и удари. Ташунко ревна насреща ми: Мръсни турци, изчезвайте от квартала! Още тази вечер ви паля и ви взимам главите, разтреперан обясни на съдията бащата на Хулия.

Генади, с прякор Ташунко, има висящо дело за опит за убийство в хасковския окръжен съд. Пред димитровградските магистрати днес той се правеше на ни лук ял, ни лук мирисал. Само казах на родителите на Хулия: Не ви ли е срам, ето докъде я докарахте! Според неговата версия брат му и Хулия се обичали, но родителите й като същински Капулети се бъркали в живота им.

Докато течеше процеса, пред съдебната палата в Димитровград се бяха разположили части от многобройната рода на Красимир. Те кълняха люто полицаите, съдиите, адвокатите, които били подкупни и се сговорили да затворят невинните им и кротки сродници зад решетките.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
29 окт 2020
Последни новини