От х:

Днес в x:

Осъдиха циганите, които се млатиха с полицаи вчера

Ние си стояхме пред магазина в квартала си приказвахме, когато изведнъж от патрулката изскочиха полицаите и ни задърпаха към колата. Никой не се е противил, влязохме доброволно. Обаче униформите ни ритаха, блъскаха и ме държаха за гушата.

Тези опашати лъжи разказаха днес пред съдията Иван Маринов в димитровградския съд четиримата арестувани роми от квартал "Вулкан". Пред Темида застанаха Красимир Ангелов – 18-годишен, сестра му Атанаска Ангелова, на 30 г., брат му Генади Панчев – Ташунко, 22-годишен, и зет му Тончо Тодоров, на същите години.

Те бяха осъдени за дребно хулиганство в бързо съдебно производство – Красимир на 10 денонощия зад решетките, Атанаска – на 1 денонощие, Генади на 10 и Тончо – на 5 денонощия.



Те са сред основните подстрекатели на циганската тълпа, която връхлетя върху униформена патрулна двойка на димитровградската полиция, събори единия от тях на земята и му строши радиостанцията. Ченгетата стреляли във въздуха със стоп патрони и повикали подкрепление по мобилните си телефони. Беше доста страшно – тълпа озверели роми, всеки вика, блъска, рита и се бие, описа ситуацията единия от униформените. Нямаше как да стреляме в тълпата, защото можеше да пострадат и невинни, обясни той.

Мелето в квартала се заформило снощи заради хубавата Хулия, която от няколко месеца живее на семейни начала с Красимир. Родители й Севетин и Хатидже, не одобрявали връзката й с циганина, но почти се примирили с фактите.



Сестрите на Красимир обаче – Фанка и Атанаска, непрекъснато я тормозели. Масовият бой пред кварталния магазин започнал от невинна караница между Красимир и Хулия. Сестрите му обаче се намесили и започнали да я обиждат, да я наричат "курва", "долна туркиня", да я дърпат и удрят. Красимир се мъчел да защити любимата си.

Хулия се обадила на родителите си, които не след дълго пристигнали.
Още не бях слязла от колата, Фанка започна да ме обижда и ругае, разказа пред съда майката Хадидже. Наричаше ме "долна курва", и "вземете си кучката". Аз съм жена на 42 години, никога през живота ме не са ме обиждали така, почти се разплака в залата майката. Бащата също отнесъл ругатни и удари. Ташунко ревна насреща ми: Мръсни турци, изчезвайте от квартала! Още тази вечер ви паля и ви взимам главите, разтреперан обясни на съдията бащата на Хулия.

Генади, с прякор Ташунко, има висящо дело за опит за убийство в хасковския окръжен съд. Пред димитровградските магистрати днес той се правеше на ни лук ял, ни лук мирисал. Само казах на родителите на Хулия: Не ви ли е срам, ето докъде я докарахте! Според неговата версия брат му и Хулия се обичали, но родителите й като същински Капулети се бъркали в живота им.

Докато течеше процеса, пред съдебната палата в Димитровград се бяха разположили части от многобройната рода на Красимир. Те кълняха люто полицаите, съдиите, адвокатите, които били подкупни и се сговорили да затворят невинните им и кротки сродници зад решетките.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини