От х:

Днес в x:

Зъл пес пази нелегална ВиК тръба на Кенана, пеленаче на 25 дни с риболовен билет. Преглед на печата – 30 август

Резнаха от вода 3 вили с нелегална връзка, информира над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Тайните тръби били открити от служители на водното дружество на Кенана. Спирателен кран бил скрит точно под колибката на зло куче, което обаче не попречило на екипите да го открият. Собствениците на трите вили, ловнати да крадат вода, ще платят солени сметки за тарикатлъка си. Само едното домакинство ще се бръкне с 3771 лв. за година назад, отделно ще се плаща до 600 лв. за разкопаването и повторното асфалтиране на улицата.

Пеленаче с рибарски билет, пише "Хасковска Марица" и допълва, че най-малкият риболовец е роден в Хасково. Роденият на 3 август тази година Виктор Данчев вече си има редовно заверен от министерството на земеделието риболовен билет. Баща му Данчо бил заклет рибар с дългогодишен стаж и утре ще води бебока на първия му урок на язовир "Тракиец".
Наслука.

Олиото се срина до 2. 80 на едро, съобщава в челен материал на първа страница изданието. Обилната реколта от слънчоглед и доброто му качество ще доведат до още по-ниски цени на мазната течност, прогнозират от "Златна Тракия". Засега в магазините литър олио все още върви по 3.80 лв., но съсвсем скоро цената ще падне.

Инспектори уреждат с договори 12 незаконно наети, акцентира на втора страница вестникът. Данните са от шефа на областната инспекция по труда Иван Богданов. Когато инспекторите се убедят, че някой действително извършва определена трудова дейност без договор, те притискат работодателя да подпише такъв документ. Ако откаже, какъвто е случаят с 12-те, инспекцията обявява сключени безсрочни трудови договори за тези хора. Санкциите за работодатели, наели работници без договор скачат от сегашните 1500 лв. на 15 бона от следващата година, предупреждава Богданов и допълва, че това може да доведе до фалит малки фирми, защото глобата е за всеки един нередовен работник поотделно.

Бягат на токчета предпразнично, съобщава изданието за една предстояща атракция в Димитровград. В неделя привечер там дами на токчета, не по-ниски от 7 сантиметра, ще спринтират за удоволствие на мъжката публика. Шоуто е част от мероприятията за празника на града.

Старица изчезна безследно, акцентира на криминалната си страница изданието. 80-годишната Минка Иванова от Спахиево е в неизвестност от сряда вечерта. Издирват я полиция и Гражданска защита, засега безуспешно, допълва вестникът.

Диво прасе връхлетя тойота и избяга, пише още на страницата. 100-килограмовият шопар блъснал японското возило във вторник по пътя Тополовград-Харманли. Цялата предна част на колата е смачкана, фаровете – счупени, а радиаторът е спукан. Пътниците са невредими, допълва вестникът.

Белчев хвърля Матев срещу Марица Пловдив, пише на спортната страница в броя. Наставникът на Свиленград пуска бившия младежки национал в домакинския мач срещу майничките.

БАТЕ Борисов в "групата на смъртта", отмъстително пише вестникът за екзекутора на "Левски" и неговите следващи противници – Реал Мадрид, Ювентус и Зенит.
Заводският отбор ще си намери майстора.

Много снимки илюстрират материала на редовната съботна страница, посветена на рибарския турнир. Като вечни противници се очертават съставите на Хасково и Кърджали.

Това бяха основните теми в съботния брой на "Хасковска Марица". Днес вестникът излиза с две приложения – "Арена" и "BG-жена".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини