От х:

Днес в x:

20 °C

Две семейства в болница след обяд в закусвалня. Опел с две салта на “Дунав”. Аналитичен преглед на печата – 28 август

Две семейства от Хасково са били приети в инфекциозно отделение в изключително тежко състояние, съобщава над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Темата е разработена на цяла страница. Според информацията на вестника две деца – на 8 и 14 години, както и техният баща, са били със силни стомашни болки, температура и повръщане. За другото семейство не се съобщават подробности. Екипът на вестника се сблъскал и с нежеланието на местните лекари да обяснят какво точно се е случило, затова основната част от информацията идва от здравното министрество в София. От РИОКОЗ също отказали подрбоности, не са съобщили и кое е точно заведението, което по всяка вероятност е изпратило общо 6-ма души в болницата.
Подобно поведение не е за първи път. Лекарите и чиновниците изглежда смятат, че репортерите търсят истината поради личния си нездрав интерес, а не за да информират хората какво се случва в града. А всъщност на чиновниците от РИОКОЗ точно това им е работата – не да пишат отчети как си уплътняват работното време, което не интересува никого освен началниците им, а да информират и предпазват обществото точно при такива случаи. Но това е дълга и безкрайна тема.

100 семейства без вода, не плащали 10 години, информира още на първата си страница "Хасковска Марица". Режат неизрядните абонати от гетото в свиленградския квартал Простор. Натрупаните сметки били от 500 до 2500 лева.

Гърци местят бизнеса си в региона, съобщава изданието. Ниският данък е привлекателен за чуждите инвеститори, обяснява вестникът. Освен това в Гърция готвели ново увеличение на налозите.

Трафикант крие бебе в тенджера на Капитан Андреево, акцентира на криминалната си страница изданието. Турските гастарбайтери, задържани при опит да прекарат през браздата деца, се оплакват от лошото отношение на българските власти.

Плеяда звезди веселят Хасково за празника, пише на страницата "Общество" в броя. За предстоящите дни на града изданието отделя цялата страница, подробно са описани мероприятията за тържествата.

Художник с 91 автопортрета пак се рисува в Токмакли, акцентира вестникът на 16 страница. Поводът за материла е започналия край Стамболово традиционен жудожествен пленер, а самовлюбеният автор е проф. Николай Русчуклиев.

Опел с две салта на "Дунав", с това заглавие открива днешния си брой "Новинар юг". Зрелищната катастрофа станала вчера в ниския участък на улицата, когато млада шофьорка натиснала спирачката при спускане. Повреда в спирачната система е вероятната причина за каскадата, при която младата жена се отървала без драскотина. Оцелели дори очилата й, пише вестникът.

Дете оцеля в 3-метрова шахта, четем във водещия материал на първа страница. Лъчезар Митев от димитровградския квартал Мариино паднал в канализационна шахта, докато родителите му пиели кафе наблизо. Малкият се отървал само с охлузвания и уплаха, от дупката го извадили пожарникари. Инцидентът дава повод на общината да предприеме цялостно обследване на опасните шахти.
Добре е, че се администрацията реагира правилно, но би било още по-добре, ако вместо правилно бе реагирала предварително.

Откриха християнски гроб на Глухите камъни, пише още изданието. Находката потвърждава хипотезата, че тракийското светилище е използвано от ранните християни, допълва вестникът.

Тел 112 в Хасково след два месеца, акцентира още изданието. Единният европейски номер за спешни повиквания от днес работи пробно в Бургас.

1 милион лева и Младежкият става трансграничен център, четем на 4 страница в броя. Шефът на културното средище Деян Янев чака 500 000 евро по проект на програма ФАР, щял да обновява изцяло сградата.

"Хасково" бие наред руснаци и жепейци, иронично съобщава изданието на спортната си страница. Става дума за децата от клуба, които ритат в турнир в Димитровград за празника на града.

Днес големият български поет Ивайло Балабанов навършва 63 години, отбелязва "Новинар юг". На големите дори и мълчанието им е талантливо. Дори когато го измълчават в Свиленград, пише вестникът.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
21 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
21 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
21 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
21 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
21 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
21 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
21 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
21 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
21 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
21 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
21 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
21 окт 2020
Последни новини