От х:

Днес в x:

11 °C

Две семейства в болница след обяд в закусвалня. Опел с две салта на “Дунав”. Аналитичен преглед на печата – 28 август

Две семейства от Хасково са били приети в инфекциозно отделение в изключително тежко състояние, съобщава над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Темата е разработена на цяла страница. Според информацията на вестника две деца – на 8 и 14 години, както и техният баща, са били със силни стомашни болки, температура и повръщане. За другото семейство не се съобщават подробности. Екипът на вестника се сблъскал и с нежеланието на местните лекари да обяснят какво точно се е случило, затова основната част от информацията идва от здравното министрество в София. От РИОКОЗ също отказали подрбоности, не са съобщили и кое е точно заведението, което по всяка вероятност е изпратило общо 6-ма души в болницата.
Подобно поведение не е за първи път. Лекарите и чиновниците изглежда смятат, че репортерите търсят истината поради личния си нездрав интерес, а не за да информират хората какво се случва в града. А всъщност на чиновниците от РИОКОЗ точно това им е работата – не да пишат отчети как си уплътняват работното време, което не интересува никого освен началниците им, а да информират и предпазват обществото точно при такива случаи. Но това е дълга и безкрайна тема.

100 семейства без вода, не плащали 10 години, информира още на първата си страница "Хасковска Марица". Режат неизрядните абонати от гетото в свиленградския квартал Простор. Натрупаните сметки били от 500 до 2500 лева.

Гърци местят бизнеса си в региона, съобщава изданието. Ниският данък е привлекателен за чуждите инвеститори, обяснява вестникът. Освен това в Гърция готвели ново увеличение на налозите.

Трафикант крие бебе в тенджера на Капитан Андреево, акцентира на криминалната си страница изданието. Турските гастарбайтери, задържани при опит да прекарат през браздата деца, се оплакват от лошото отношение на българските власти.

Плеяда звезди веселят Хасково за празника, пише на страницата "Общество" в броя. За предстоящите дни на града изданието отделя цялата страница, подробно са описани мероприятията за тържествата.

Художник с 91 автопортрета пак се рисува в Токмакли, акцентира вестникът на 16 страница. Поводът за материла е започналия край Стамболово традиционен жудожествен пленер, а самовлюбеният автор е проф. Николай Русчуклиев.

Опел с две салта на "Дунав", с това заглавие открива днешния си брой "Новинар юг". Зрелищната катастрофа станала вчера в ниския участък на улицата, когато млада шофьорка натиснала спирачката при спускане. Повреда в спирачната система е вероятната причина за каскадата, при която младата жена се отървала без драскотина. Оцелели дори очилата й, пише вестникът.

Дете оцеля в 3-метрова шахта, четем във водещия материал на първа страница. Лъчезар Митев от димитровградския квартал Мариино паднал в канализационна шахта, докато родителите му пиели кафе наблизо. Малкият се отървал само с охлузвания и уплаха, от дупката го извадили пожарникари. Инцидентът дава повод на общината да предприеме цялостно обследване на опасните шахти.
Добре е, че се администрацията реагира правилно, но би било още по-добре, ако вместо правилно бе реагирала предварително.

Откриха християнски гроб на Глухите камъни, пише още изданието. Находката потвърждава хипотезата, че тракийското светилище е използвано от ранните християни, допълва вестникът.

Тел 112 в Хасково след два месеца, акцентира още изданието. Единният европейски номер за спешни повиквания от днес работи пробно в Бургас.

1 милион лева и Младежкият става трансграничен център, четем на 4 страница в броя. Шефът на културното средище Деян Янев чака 500 000 евро по проект на програма ФАР, щял да обновява изцяло сградата.

"Хасково" бие наред руснаци и жепейци, иронично съобщава изданието на спортната си страница. Става дума за децата от клуба, които ритат в турнир в Димитровград за празника на града.

Днес големият български поет Ивайло Балабанов навършва 63 години, отбелязва "Новинар юг". На големите дори и мълчанието им е талантливо. Дори когато го измълчават в Свиленград, пише вестникът.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
10 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
10 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
10 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
10 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
10 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
10 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
10 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
10 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
10 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
10 май 2021
Последни новини