От х:

Днес в x:

Две семейства в болница след обяд в закусвалня. Опел с две салта на “Дунав”. Аналитичен преглед на печата – 28 август

Две семейства от Хасково са били приети в инфекциозно отделение в изключително тежко състояние, съобщава над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Темата е разработена на цяла страница. Според информацията на вестника две деца – на 8 и 14 години, както и техният баща, са били със силни стомашни болки, температура и повръщане. За другото семейство не се съобщават подробности. Екипът на вестника се сблъскал и с нежеланието на местните лекари да обяснят какво точно се е случило, затова основната част от информацията идва от здравното министрество в София. От РИОКОЗ също отказали подрбоности, не са съобщили и кое е точно заведението, което по всяка вероятност е изпратило общо 6-ма души в болницата.
Подобно поведение не е за първи път. Лекарите и чиновниците изглежда смятат, че репортерите търсят истината поради личния си нездрав интерес, а не за да информират хората какво се случва в града. А всъщност на чиновниците от РИОКОЗ точно това им е работата – не да пишат отчети как си уплътняват работното време, което не интересува никого освен началниците им, а да информират и предпазват обществото точно при такива случаи. Но това е дълга и безкрайна тема.

100 семейства без вода, не плащали 10 години, информира още на първата си страница "Хасковска Марица". Режат неизрядните абонати от гетото в свиленградския квартал Простор. Натрупаните сметки били от 500 до 2500 лева.

Гърци местят бизнеса си в региона, съобщава изданието. Ниският данък е привлекателен за чуждите инвеститори, обяснява вестникът. Освен това в Гърция готвели ново увеличение на налозите.

Трафикант крие бебе в тенджера на Капитан Андреево, акцентира на криминалната си страница изданието. Турските гастарбайтери, задържани при опит да прекарат през браздата деца, се оплакват от лошото отношение на българските власти.

Плеяда звезди веселят Хасково за празника, пише на страницата "Общество" в броя. За предстоящите дни на града изданието отделя цялата страница, подробно са описани мероприятията за тържествата.

Художник с 91 автопортрета пак се рисува в Токмакли, акцентира вестникът на 16 страница. Поводът за материла е започналия край Стамболово традиционен жудожествен пленер, а самовлюбеният автор е проф. Николай Русчуклиев.

Опел с две салта на "Дунав", с това заглавие открива днешния си брой "Новинар юг". Зрелищната катастрофа станала вчера в ниския участък на улицата, когато млада шофьорка натиснала спирачката при спускане. Повреда в спирачната система е вероятната причина за каскадата, при която младата жена се отървала без драскотина. Оцелели дори очилата й, пише вестникът.

Дете оцеля в 3-метрова шахта, четем във водещия материал на първа страница. Лъчезар Митев от димитровградския квартал Мариино паднал в канализационна шахта, докато родителите му пиели кафе наблизо. Малкият се отървал само с охлузвания и уплаха, от дупката го извадили пожарникари. Инцидентът дава повод на общината да предприеме цялостно обследване на опасните шахти.
Добре е, че се администрацията реагира правилно, но би било още по-добре, ако вместо правилно бе реагирала предварително.

Откриха християнски гроб на Глухите камъни, пише още изданието. Находката потвърждава хипотезата, че тракийското светилище е използвано от ранните християни, допълва вестникът.

Тел 112 в Хасково след два месеца, акцентира още изданието. Единният европейски номер за спешни повиквания от днес работи пробно в Бургас.

1 милион лева и Младежкият става трансграничен център, четем на 4 страница в броя. Шефът на културното средище Деян Янев чака 500 000 евро по проект на програма ФАР, щял да обновява изцяло сградата.

"Хасково" бие наред руснаци и жепейци, иронично съобщава изданието на спортната си страница. Става дума за децата от клуба, които ритат в турнир в Димитровград за празника на града.

Днес големият български поет Ивайло Балабанов навършва 63 години, отбелязва "Новинар юг". На големите дори и мълчанието им е талантливо. Дори когато го измълчават в Свиленград, пише вестникът.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини