От х:

Днес в x:

Пиян даскал пада от Стария мост, 6 коли делят 1 място за паркиране. Аналитичен преглед на печата – 25 август


Пиян даскал пада от Стария мост, оцелява по чудо, съобщава в заглавие над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". 62-годишният учител по рисуване в Свиленград Нарцис Янакиев полетял от моста заедно с балканчето си. Изумени от видяното, негови съграждани повикали полиция и пожарната. Оказало се, че даскалът обикалял пресъхналото корито на реката да си търси балканчето. Не се съобщава дали го е намерил в крайна сметка.

Тонове дини гният на полето, информира още от първата си страница изданието. Изкупчиите неохотно давали по 10 стотинки за кило, дори пробвали да смъкнат до 8 ст. Производителите – на загуба. Причината – евтин внос още в началото на сезона.
Нищо ново. Подобно бе положението и преди няколко години. Историята учи, че никой не се учи от историята.

Нулеви сметки за ток в Харманли, акцентира на първа вестникът. 600 получили сметките си с нулеви задължения.
Да даде бог всекиму. Макар че следващият месец няма да са за завиждане.

Боклуци и огнища за компоти усмърдяха квартали, информира от втора страница изданието. Боклуците – по "Стара планина", компотите – в "Орфей".
В останалите квартали – мешано.

Търсят спонсори за превоз на камбани, информира още вестникът. Транспортът бил необходим за българската църква "Св. Константин и Елена" в Одрин.

В Спахиево избират кмет без кампания, пише още "Хасковска Марица". Без агитация трима кандидати ще се конкурират на изборите идната неделя.

Жегата не спря традиционния ловджийски гуляй в Харманли, пише още в броя.

Следят ни с хелокоптер по шосето, чужденец помете мотоциклетист, прати го в болница, са част от останалите заглавия на информационните страници на "Хасковска Марица".

Новият закон за лова под авджийски обстрел. Така е озаглавен материал за готвените промени в закона за лова. В него четем, че промените обслужват лобистки интереси и се готви една паразитна стурктура, в която членуването ще е задължително, нещо като ОФ, според местните ловци. Те щели да търсят контакти с депутатите.

Сашо Киримов лъска "Мустанг" от 1987 година, четем на забавната 16 страница. За 13 септември е насрочен парад на ретро автомобили в Хасково, членовете на клуба точат лимузините си за шоуто.

Изловиха с полиция 5 нелегални таксита, съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". Служители на общинския отдел "Транспорт" се маскирали на клиенти и седнали в нелегалните таксита. Така изловили крадците на пътници. Става дума за около 20-тина нелегални таксиджии само в Хасково.

6 коли делят 1 място за паркиране, информира челно вестникът. По данни на хасковското РПУ автомобилите в областния град са 43 850, за които са нужни 602 000 кв. м. площ за паркиране. Наличната е към 100 000 кв. м. В общината замисляли изграждане на паркинги на няколко етажа.

И питбул рецидивист нахапа хаскволия, информира още вестникът. 26-годишният Димитър Кръстев бил нападнат от песа на улицата. По думите му псето било насъскано от собственика, по прякор Лудия. Изданието припомня друг скорошен случай, при който каракачанка нападна 69-годишен по стария път за Конуш.


Джип не спря на "Стоп", сгази моторист на 61 г., вертолети дирят бандити на Е-80, бай Ганьо гори с 25 бона, са част от останалите заглавия на информационните страници в броя.

На 4 страница е публикуван отговор от шефа на свиленградската митница Стефан Марашев по повод публикация в "Новинар юг". Марашев има заповед за дисциплинарно уволнение, която все още не му е връчена, за неправомерно въстановен акциз. Върнат ли акциза в хазната, сменям си фамилията, кани се митничарският шеф.
Очевидно Марашев ще си остане Марашев во веки веков.

Ветерани се разтъжиха за Чехия 1968-а на "Приказките", четем на 6 и 7 страница в броя. Репортажът описва срещата на ветерани от събитията в Чехословакия.

Еднометров фасул расте в Долно Брястово, пише на забавната 12-а страница в "Новинар юг". Продълговатият зеленчук бил отглеждан от Никола Делчевски.
Щом фасулът в Долно Брястово е по метър, колко ли дълъг ще е в Горно?

Катерят община за 100 г. независимост, съобщава още изданието на 12-а страница. Става дума за сградата на общинската администрация в Димитровград.

Това бяха акцентите в днешните хасковски вестници. Подробности – в новите броеве на "Хасковска марица" и "Новинар юг".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини