От х:

Днес в x:

Бирената ще плаща глоба по 3 бона всеки месец

3 330 лева е размерът на наложената от регионалната екоинспекция текуща месечна санкция на Пивоварен завод – Хасково, собственост на „Каменица" АД. Наказателното постановление е разписано от министър Чакъров.

Глобата е заради замърсяването на околната среда и неспазване на определените индивидуални емисионни ограничения при заустване на отпадните води.

През май при проверка на пречиствателната станция на пивоварния завод е установено, че всички съоръжения и инсталации работят в нормален технологичен режим. Резултатите от взетата водна проба показват превишение на някои от емисиите, определени в разрешителното за заустване. 10 пъти над допустимото е количеството на разтворените фосфати, химическата потребност от кислород е завишена с над два пъти. Над пределнодопустимите стойности са азот амониев и мазнини от растителен и животински произход.

Санкцията следва да се заплаща от май тази година до преустановяване на причиненото замърсяване и констатиране на нови по–ниски стойности на замърсителите, уточняват от екоинспекцията.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини