От х:

Днес в x:

Търговската верига «Меркадо» прави магазин в Хасково

Нов търговски център от вергата за професионални инструменти за стоителството ще бъде изграден в Хасково. От фирмата са подали заявление за оценка на въздействието на окoлната среда до хасковската екоинспекция. Оттам дават зелена светлина на проекта с мнение, че за обекта не е необходимо да се прави ОВОС.
Над 50 уведомления за инвестиционни намерения в областите Хасково и Кърджали са разгледали експертите от инспекцията през юли. За 23 от тях са издадени решения за преценка необходимостта от оценка за въздействието им върху околната среда.
През юли на експертен екологичен съвет е приет доклада за въздействието върху околната среда за изграждане на жилищни и вилни еко сгради в землището на село Малки воден, община Маджарово.
От постъпващите в екоинспекцията уведомления за инвестиции в региона се увеличава броя на проектите за използването на възобновяемите източници на енергия за производство на електричество.
Фотоволтаична инсталация ще бъде изградена и в село Генерал Добрево, община Любимец. Подобна инсталация от слънчеви батерии може да бъде поставена и в землището на град Свиленград след като инвестиционното намерение е получило решение с преценка, че не е необходимо извършване на оценка за въздействието на обекта върху околната среда.
22 становища са издали през юли екоекспертите за обекти, които не подлежат на преценка или задължителна оценка за влиянието, което биха оказали върху природата при евентуална тяхна реализация.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини