От х:

Днес в x:

Запорираха имоти за 276 бона на осъдения ексмитничар Михаил Янков

Имотите на осъдения в процеса срещу Будимир Куйович бивш митничар Михаил Янков са запорирани, обяви днес директорът на местната комисия за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност - Иван Жеков (на малката снимка).

Под запор са апартамент с гараж в Свиленград, база за черни и цветни метали, двор от 300 кв. м. и две ниви в Любимец, лек автомобил фолксваген пасат. Запорирани са и дяловете на Михаил Янков във фирмата "Олимпус", в която съдружник е съпругата му Емилия. Дялът на Янков е 97 процента. Запорирани са и 12 негови акции в "Булвест холдинг". Общата стойност на имуществото е 275 980 лв.

Михаил Янков бе признат за виновен и осъден на 15 години затвор от хасковския окръжен съд за участие в престъпната група на черногореца. Освен това му бе наложена и глоба от 200 000 лева.



По време на престоя си в затвора през февруари тази година бившия митничар успя да издаде официално пълномощно на съпругата си Емилия да се разпорежда с имотите му. Скандалния факт стана известен по време на процеса в Хасково. Тогава прокуратурата и комисията "Кушлев" взаимно се обвиниха в немарливост и мудност.

Митничарската съпрутга е успяла да продаде всичките имоти на трети лица за десетина дни, съобщи Иван Жеков. Въпреки това комисията може да налага запор върху тях, обясни той. Михаил Янков е осъден на първа инстанция. Миналия петък адвокатите му са обжалванли присъдата в пловдивския апелативен съд.

Когато бъде потвърдена и влезе в сила присъдата, ще внесем иск за конфискация на това имущество, допълни Иван Жеков.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини