От х:

Днес в x:

Хайки за джигити по улиците на Хасково, битакът на бунт срещу новите такси. Аналитичен преглед на печата – 11 август

Близо 50 шофьори са отнесли актове за превишена скорост по улиците на Хасково вчера, информира в днешния си брой "Хасковска Марица". Засадите били заложени на бул. "Раковски", димитровградски катаджии пък дебнели на разклона за Добрич. След изсипалия се проливен дъжд обаче катаджиите се изнесли.

Вирусът "Марашев" разболя митницата, акцентира още на първата си страница вестникът. След слуха за уволнението на шефа, митничарите масово се разболявали и излизали в отпуск. Възнамерявали да се спотаят и от прикритие да изгледат мача. За приемници на поста се спрягат няколко имена. Възможно е обаче и тази седмица да няма развръзка и мачът да се реши с дузпи след изборите.

16 млн. лв. от бюджета за пътища в 10 общини, съобщава в челен материал на първа страница изданието. Парите са отпуснати с решение на провителството в края на миналия месец, но в списъка липсва Симеоновград, който е пред финансов колапс, отбелязва вестникът.

Бостанджии се надцакват в битка за клиенти, пише още изданието. Производители на прочутите дини от Любимец си подбиват взаимно цените и недоумяват защо държавата допуска внос от Гърция и Турция. Опитите на бранша да се обедини в организация досега са неуспешни.
Кое ли обединение в страната ни е било успешно, та точно бостанджиите да успеят?

Пазарджии скочиха срещу нови такси, отбелязва вестникът вчерашния протест на търговци от димитровградския пазар. На темата е посветена и цялата страница "Общество" в броя. Заглавието е "3 млн. лв. чака Димитровград от пазара". В материала се проследява накратко историята на прочутия битак. Отбелязано е, че доскоро се е плащало просто на парче – на ползвана маса, без значение каква е заеманата площ. Вече ще се плаща на квадратен метър и това докарва почти до инфаркт търговци, разположили се на 30 – 40 квадрата.
Че битакът е в батака, вероятно се е убедил всеки, който го е посещавал. Дали ще излезе от батака, зависи от твърдите действия на общината. Кметът на Димировград Стефан Димитров вчера се държа доста мъжки пред протестиращите и не отрече нито едно свое действие, напротив – аргументира се. Впрочем около битака тепърва ще има новини.

"Французи и турци се надцакват за наша шампионка", пише на 10 страница вестникът. Става дума за хасковлийката Валя Трандева, която впечатлила наблюдателите на десетдневния лагер сбор в Истанбул.

Дават митницата на Проданов, акцентира в заглавие над главата днешният брой на "Новинар юг". В материала се разглеждат кадровите въпроси на свиленградската митница, тиражирани през последните дни. Изброени са и останалите претенденти за поста. Като факт обаче там все още нищо не се е случило, кадрилите тепърва предстоят.

Битакът на бунт срещу новите такси, отбелязва челно вестникът и допълва, че вече са подадени 10 молби за отказване от маси, но за тях чакали 160.

Двувластие в АБВ-то, Златева без кабинет, пише изданието за драмата в инспектората по образование в Хасково. След като като бе уволнена през 2001 година, Мариела Златева спечели 3 дела във върховния административен съд и бе възстановявана на работа, сетне мигновено уволнявана. Междувременно на поста е Иван Панайотов, който също като Златева е спечелил конкурс.
Сагата е на път да засенчи по продължителност "Дързост и красота".

Ексмитничар жали 15-годишна присъда, пише вестникът на криминалната страница. В петък адвокатите на Михаил Янков внесли жалбата в пловдивския апелативен съд. Днес изтича срокът, в който останалите от групата на Куйович могат да протестират присъдите си.

Арестуваха пияна шофьорка, пише още изданието. Хасковлийката прекарала 14 часа зад решетките, след като я спипали, че шофира с 1.34 промила алкохол в кръвта. Още един пийнал шофьор, от ивайловградско, е споделил съдбата й.

Санаториумът в Баните – скъп хотел за пенсионери, отбелязва още на страниците си вестникът. Единственият санаториум в областта предлага места срещу 31 лева на ден, в частните квартири около него цените са 15-20 лева.

"Хасково" събра играчи, остава да дойдат пари, акцентира изданието на спортната си страница. Вратарят Васил Христов, както и Емил Николов и Асен Узунов, се върнали на Ямача. Чака се финализиране на преговорите с местни бизнесмени за финансирането на клуба.
Работата е малко като в приказката "рибата още в морето...". Цял свят знае, че прeговорите за пари са най-трудните преговори. Но може и да стане.

250 без изпит във ВУЗ след пражката авантюра, е озаглавен голям материал в броя, посветен на събитията в Чехословакия през 1968 г, в която участва и харманлийският полк. Изданието обещава цяла поредица разкази за местни участници в "освобождаването" на чехите. Днешният е за Господин Чонков.

Това бяха основните акценти в днешния хасковски печат. Подробностите – в новите броеве на "Хасковска Марица" и "Новинар юг".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини