От х:

Днес в x:

14 °C

Хайки за джигити по улиците на Хасково, битакът на бунт срещу новите такси. Аналитичен преглед на печата – 11 август

Близо 50 шофьори са отнесли актове за превишена скорост по улиците на Хасково вчера, информира в днешния си брой "Хасковска Марица". Засадите били заложени на бул. "Раковски", димитровградски катаджии пък дебнели на разклона за Добрич. След изсипалия се проливен дъжд обаче катаджиите се изнесли.

Вирусът "Марашев" разболя митницата, акцентира още на първата си страница вестникът. След слуха за уволнението на шефа, митничарите масово се разболявали и излизали в отпуск. Възнамерявали да се спотаят и от прикритие да изгледат мача. За приемници на поста се спрягат няколко имена. Възможно е обаче и тази седмица да няма развръзка и мачът да се реши с дузпи след изборите.

16 млн. лв. от бюджета за пътища в 10 общини, съобщава в челен материал на първа страница изданието. Парите са отпуснати с решение на провителството в края на миналия месец, но в списъка липсва Симеоновград, който е пред финансов колапс, отбелязва вестникът.

Бостанджии се надцакват в битка за клиенти, пише още изданието. Производители на прочутите дини от Любимец си подбиват взаимно цените и недоумяват защо държавата допуска внос от Гърция и Турция. Опитите на бранша да се обедини в организация досега са неуспешни.
Кое ли обединение в страната ни е било успешно, та точно бостанджиите да успеят?

Пазарджии скочиха срещу нови такси, отбелязва вестникът вчерашния протест на търговци от димитровградския пазар. На темата е посветена и цялата страница "Общество" в броя. Заглавието е "3 млн. лв. чака Димитровград от пазара". В материала се проследява накратко историята на прочутия битак. Отбелязано е, че доскоро се е плащало просто на парче – на ползвана маса, без значение каква е заеманата площ. Вече ще се плаща на квадратен метър и това докарва почти до инфаркт търговци, разположили се на 30 – 40 квадрата.
Че битакът е в батака, вероятно се е убедил всеки, който го е посещавал. Дали ще излезе от батака, зависи от твърдите действия на общината. Кметът на Димировград Стефан Димитров вчера се държа доста мъжки пред протестиращите и не отрече нито едно свое действие, напротив – аргументира се. Впрочем около битака тепърва ще има новини.

"Французи и турци се надцакват за наша шампионка", пише на 10 страница вестникът. Става дума за хасковлийката Валя Трандева, която впечатлила наблюдателите на десетдневния лагер сбор в Истанбул.

Дават митницата на Проданов, акцентира в заглавие над главата днешният брой на "Новинар юг". В материала се разглеждат кадровите въпроси на свиленградската митница, тиражирани през последните дни. Изброени са и останалите претенденти за поста. Като факт обаче там все още нищо не се е случило, кадрилите тепърва предстоят.

Битакът на бунт срещу новите такси, отбелязва челно вестникът и допълва, че вече са подадени 10 молби за отказване от маси, но за тях чакали 160.

Двувластие в АБВ-то, Златева без кабинет, пише изданието за драмата в инспектората по образование в Хасково. След като като бе уволнена през 2001 година, Мариела Златева спечели 3 дела във върховния административен съд и бе възстановявана на работа, сетне мигновено уволнявана. Междувременно на поста е Иван Панайотов, който също като Златева е спечелил конкурс.
Сагата е на път да засенчи по продължителност "Дързост и красота".

Ексмитничар жали 15-годишна присъда, пише вестникът на криминалната страница. В петък адвокатите на Михаил Янков внесли жалбата в пловдивския апелативен съд. Днес изтича срокът, в който останалите от групата на Куйович могат да протестират присъдите си.

Арестуваха пияна шофьорка, пише още изданието. Хасковлийката прекарала 14 часа зад решетките, след като я спипали, че шофира с 1.34 промила алкохол в кръвта. Още един пийнал шофьор, от ивайловградско, е споделил съдбата й.

Санаториумът в Баните – скъп хотел за пенсионери, отбелязва още на страниците си вестникът. Единственият санаториум в областта предлага места срещу 31 лева на ден, в частните квартири около него цените са 15-20 лева.

"Хасково" събра играчи, остава да дойдат пари, акцентира изданието на спортната си страница. Вратарят Васил Христов, както и Емил Николов и Асен Узунов, се върнали на Ямача. Чака се финализиране на преговорите с местни бизнесмени за финансирането на клуба.
Работата е малко като в приказката "рибата още в морето...". Цял свят знае, че прeговорите за пари са най-трудните преговори. Но може и да стане.

250 без изпит във ВУЗ след пражката авантюра, е озаглавен голям материал в броя, посветен на събитията в Чехословакия през 1968 г, в която участва и харманлийският полк. Изданието обещава цяла поредица разкази за местни участници в "освобождаването" на чехите. Днешният е за Господин Чонков.

Това бяха основните акценти в днешния хасковски печат. Подробностите – в новите броеве на "Хасковска Марица" и "Новинар юг".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
26 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
26 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
26 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
26 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
26 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
26 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
26 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
26 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
26 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
26 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
26 окт 2020
Последни новини